Μπλόκο στη συμφωνία ARM και Nvidia από την FTC

Στην εποχή μας, τα πάντα σχετίζονται με την ARM. Το κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούμε διαθέτει επεξεργαστή αρχιτεκτονικής ARM, το μεγαλύτερο ποσοστό των tablet, ένα ολοένα αυξανόμενο ποσοστό φορητών υπολογιστών, πολλά κέντρα δεδομένων και αυτοκίνητα.

Αυτό το ολοένα αυξανόμενο προϊοντικό χαρτοφυλάκιο είναι που έκανε την Nvidia να «τα δώσει όλα» για την απόκτηση της γεμίζοντας όμως ανησυχία τους υπόλοιπους κατασκευαστές επεξεργαστών

αρχιτεκτονικής ARM (όπως π.χ. είναι οι Qualcomm, Apple κ.ά.) αλλά και τις ρυθμιστικές αρχές σε κάθε σχεδόν ήπειρο.

Η συμφωνία εξαγοράς που εκτιμάται στα $40 δισεκατομμύρια φαίνεται ωστόσο να μην προχωρά προς την κατεύθυνση που θα επιθυμούσε η Nvidia, η οποία βλέπει μέρα με τη μέρα την ARM να απομακρύνεται. Μετά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου (CMA) ήρθε η σειρά της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών (FTC) να βάλει το επόμενο εμπόδιο στη συμφωνία, που δεν είναι άλλο από την αγωγή.

«Η FTC υποβάλει αγωγή για να μπλοκάρει τη μεγαλύτερη συγχώνευση στην ιστορία των ημιαγωγών για να αποτρέψει έναν γίγαντα τεχνολογίας chips να καταπνίξει την καινοτομία στις τεχνολογίες επόμενης γενιάς» αναφέρεται στη δήλωση. Η επιτροπή εκφράζει ανησυχίες ότι η συμφωνία θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα μονοπωλιακό περιβάλλον σε ολόκληρη τη βιομηχανία των chipsets που ήδη βρίσκεται υπό βαριά πίεση.

Η κύρια ανησυχία της FTC είναι ότι με την Nvidia να αποτελεί ιδιοκτήτρια της ARM, θα τις επιτρέψει να αποκτήσει πρόσβαση σε συμφωνίες που η ARM έχει συνάψει με άλλες εταιρείες και αυτό θα επέτρεπε στην Nvidia να γνωρίζει εκ των προτέρων τις στρατηγικές και τις αδυναμίες των ανταγωνιστών της και να προσαρμόζει αναλόγως τα προϊόντα της. Επιπλέον, θα μπορούσε στη συνέχεια να ελέγξει την πρόσβαση στα προϊόντα ARM, στην περίπτωση που αισθανόταν ότι οι ανταγωνιστές κέρδιζαν έδαφος.

Η Google, η Microsoft, ακόμη και η στενή συνεργάτης της ARM, Qualcomm εξέφρασαν επίσης ανησυχίες για τη συμφωνία. Η Nvidia από την άλλη υποστηρίζει ότι η εξαγορά της ARM θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2022. Με τις τωρινές εξελίξεις ωστόσο, κάτι τέτοιο μοιάζει μάλλον απίθανο.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα