Το Google TV αποκτά δυνατότητα προσθήκης επιπλέον προφίλ χρήστη

Ένα χρόνο μετά την αρχική κυκλοφορία, το Google TV φέρνει μία δυνατότητα η οποία ίσως θα έπρεπε να ήταν διαθέσιμη από την πρώτη μέρα.

Το Google TV έκανε ντεμπούτο πριν από έναν χρόνο και για όλα όσα η πλατφόρμα έγινε φιλικότερη προς τον χρήστη, όπως εύκολο στη χρήση UI, ενσωμάτωση Google Assistant, συμβατότητα με άλλες συσκευές, από την πρώτη ημέρα υπήρχε μία «κραυγαλέα» παράλειψη. Τα μεμονωμένα προφίλ χρηστών. Ευτυχώς,

η Google άκουσε το feedback και τώρα «διορθώνει» τα πράγματα.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σύντομα θα έρθουν στο Google TV τα μεμονωμένα προφίλ χρήστη. Τα προσωπικά προφίλ επιτρέπουν σε κάθε μέλος της οικογένειας να δημιουργήσει το δικό του μοναδικό προφίλ στο Google TV ώστε να λαμβάνει προτάσεις ταινιών και τηλεοπτικών σειρών ανάλογα τις δικές του προτιμήσεις ενώ θα μπορεί να προσθέτει αυτό το περιεχόμενο στις δικές του προσωπικές λίστες παρακολούθησης. Το Google Assistant θα είναι επίσης διαθέσιμο σε κάθε προφίλ, το οποίο θα συνδέεται με τον λογαριασμό Google του κάθε χρήστη. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες θα λαμβάνουν εξατομικευμένες προτάσεις στο Google TV προφίλ τους, όπως ακριβώς θα γίνονταν σε οποιαδήποτε άλλη συσκευή με δυνατότητα Google Assistant.

Η Google αναφέρει ότι οι εφαρμογές που έχουν εγκατασταθεί και τα στοιχεία σύνδεσης (logins) των εφαρμογών θα χρησιμοποιούνται σε όλα τα προφίλ χρηστών, επομένως δεν θα χρειάζεται οι χρήστες να ξεκινούν τη διαδικασία ρύθμισης από την αρχή κάθε φορά που δημιουργούν ένα νέο προφίλ.

Αναβαθμισμένη θα είναι και η λειτουργία Περιβάλλοντος (Ambient Mode) στο Google TV η οποία ξεκινά όταν ο χρήστης δεν παρακολουθεί κάτι και δείχνει φωτογραφίες που είναι αποθηκευμένες στο Google Photos. Επίσης, μπορεί να εμφανίζει και βασικές πληροφορίες όπως τον καιρό και την ώρα. Η Google τώρα θα προσθέσει στο Ambient Mode διάφορες κάρτες οι οποίες θα εμφανίζουν αποτελέσματα από διάφορες αθλητικές διοργανώσεις, τον καιρό, ειδήσεις και άλλα πολλά, όλα με βάση το προφίλ του χρήστη. Ο χρήστης θα μπορεί να μετακινηθεί ανάμεσα στις κάρτες εάν θέλει να λάβει περισσότερες πληροφορίες ή να τις αφήσει για λίγα λεπτά ώστε να ενεργοποιηθεί πλήρως το Ambient Mode και να αρχίσει να δείχνει φωτογραφίες από τη βιβλιοθήκη του χρήστη.

Τα προφίλ χρηστών και οι κάρτες θα κυκλοφορήσουν στο Chromecast με Google TV και στις τηλεοράσεις Google της Sony και της TCL σύντομα. Η Google αναφέρει ότι τα προφίλ θα είναι διαθέσιμα παγκοσμίως, αν και οι κάρτες πληροφοριών θα είναι διαθέσιμες μόνο για την αγορά των ΗΠΑ, τουλάχιστον κατά το λανσάρισμα.

Το Google TV «κάποια στιγμή» θα λάβει δύο ακόμη ενημερώσεις. Σύντομα, η εφαρμογή Google Home σε Android και iOS θα αποκτήσει ένα εικονικό τηλεχειριστήριο για τον έλεγχο συσκευών Google TV και Android TV, ώστε ο χρήστης να μην χρειάζεται κάποιο άλλο ειδικό τηλεχειριστήριο.

Ακόμη, η Google ενσωμάτωσε το Philo, μαζί με τα YouTube TV και Sling TV, όσον αφορά τις προτάσεις του Google TV για live TV υπηρεσίες. Μία υπηρεσία όμως που είναι διαθέσιμη μόνο για τους κατοίκους των ΗΠΑ (τουλάχιστον για την ώρα – όπως αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας).


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα