Τα δικά της modem θα κατασκευάσει και επίσημα η Apple

Την «απεξάρτησή» της από τη Qualcomm θα επιδιώξει η Apple τα επόμενα χρόνια με την εταιρεία να επιβεβαιώνει ότι ξεκίνησε την ανάπτυξη του δικού της modem που προορίζεται για το εσωτερικό τουλάχιστον του iPhone.

Η δήλωση προέρχεται από τον Johny Srouji, αντιπρόεδρο της Apple στο τμήμα τεχνολογιών hardware, και πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης

με υπαλλήλους της εταιρείας. Συγκεκριμένα ο Srouji ανέφερε ότι η Apple έχει ήδη ξεκινήσει την ανάπτυξη του δικού της modem κινητής τηλεφωνίας, κάτι που θα αποτελέσει για την εταιρεία μια σημαντική και στρατηγική μετάβαση από τις λύσεις που χρησιμοποιεί τώρα. Προσθέτει ακόμα ότι «μακροπρόθεσμες στρατηγικές επενδύσεις όπως αυτή, αποτελούν κρίσιμες κινήσεις προς τον εμπλουτισμό των προιόντων μας διασφαλίζονται ότι μπορούμε να βασιστούμε σε μια σειρά από σημαντικές καινοτότμες τεχνολογίες για το μέλλον μας».

Η κίνηση της Apple δεν αποτελεί έκπληξη, αφού σχετικοί «ψίθυροι» είχαν ακουστεί στις αρχές του 2019 για τις σκέψεις της εταιρείας, ψίθυροι που έγιναν φωνές μετά την εξαγορά του τμήματος δημιουργίας 5G modem για smartphones της Intel το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς. Στην απόφαση της εταιρείας σημαντικό ρόλο έχει διαδραματίσει και η πολύχρονη κόντρα της με τη Qualcomm για θέματα πατεντών, με μια εκεχειρία να βρίσκεται σε ισχύ.

Η συμφωνία που ανακοινώθηκε τον περασμένο Απρίλιο για συνεργασία των 2 εταιρειών αφήνοντας πίσω τη μεταξύ τους κόντρα, έχει χρονικό ορίζοντα 6 ετών, και ένα από τα πρώτα προιόντα που επωφελείται απ' αυτή είναι η σειρά iPhone 12 που όλα της τα μοντέλα υποστηρίζουν συνδέσεις με 5G δίκτυα. 

Εκτός από το iPhone, η ενσωμάτωση αντίστοιχων modem routers αναμένεται να επεκταθεί και στους φορητούς υπολογιστές της εταρείας, εκεί που η Apple δημιούργησε αίσθηση το τελευταίο διάστημα με την παρουσίαση του δικού της επεξεργαστή, του M1.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα