Η Hyundai Motors εξαγόρασε τη Boston Dynamics με 1.1 δισ. δολάρια

Με το συνολικό κόστος να ανέρχεται σε 1.1 δισεκατομμύρια δολάρια

Η Boston Dynamics πέρασε σε νέα χέρια για τρίτη φορά μέσα σε επτά χρόνια καθώς Κορεάτικα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως η Hyundai Motors την εξαγόρασε έναντι 1.1 δισεκατομμυρίου δολαρίων από την SoftBank Group. Η Boston Dynamics είναι γνωστή για τη σχεδίαση και ανάπτυξη των πιο εξελιγμένων ρομπότ που έχει δει ο συγκεκριμένος χώρος, αλλά οι προηγούμενοι

κάτοχοί της δεν βοήθησαν ιδιαίτερα πέρα από την φάση κάποιων επιδείξεων.

Στο παρελθόν, η Google ήταν η πρώτη εταιρεία που ενδιαφέρθηκε για εξαγορά το 2013, όμως το 2017 την μεταπούλησε την Ιαπωνική SoftBank Group που είναι γνωστή για τα ανδροειδές Pepper που περιφέρονται σε αεροδρόμια και έχουν απαντήσεις για μπερδεμένους ταξιδιώτες. Σε αντίθεση με τη Google, η SoftBank κατάφερε να μετατρέψει τουλάχιστον μία δημιουργία της Boston Dynamics σε ένα ευρέως διαθέσιμο προϊόν όταν το ρομπότ της Spot κυκλοφόρησε για αγορά τον Ιούνιο, με διάφορες εφαρμογές όπως έλεγχο χώρων που δεν είναι ασφαλείς για ανθρώπους. Σύμφωνα με αναφορές του The Robot Report, πάνω από 400 κομμάτια πουλήθηκαν, με το καθένα να κοστίζει $74,500, αποφέροντας κέρδη ύψους $30 εκ.

Όσον αφορά τη Hyundai Motors, το Bloomberg ήταν το πρώτο μέσο που αναφέρθηκε σε μια τέτοια κίνηση τον περασμένα μήνα, κάτι που τελικά φαίνεται πως ήταν θέμα χρόνου να πραγματοποιηθεί. Υπεύθυνος για την κίνηση αυτή είναι ο πρόεδρος της Hyundai Chung Euisun, που θέλει να επεκταθεί σε επιπλέον χώρους, όπως και σε ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα.

Τα περασμένα χρόνια η Hyundai έκανε όλο και περισσότερες επενδύσεις στον ρομποτικό χώρο όπως και σε αυτόνομα οχήματα. Τώρα μένει να δούμε πώς θα συνδυάσει τη τεχνογνωσία της Boston Dynamics με τα επερχόμενα σχέδιά της στα οχήματα.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα