Πλατφόρμα μετοχικών συναλλαγών χωρίς προμήθεια παρουσιάζει η Revolut

Ένα χρόνο μετά την αρχική ανακοίνωση, η Revolut, η δημοφιλής FinTech με τη μεγάλη βάση χρηστών και στη χώρα μας, λανσάρει στην Ευρώπη συμπεριλαμβανομένου Ελλάδας και Κύπρου μια πλατφόρμα μετοχικών συναλλαγών χωρίς προμήθεια.

Έτσι οι χρήστες της τράπεζας, θα έχουν σταδιακά τη δυνατότητα να επενδύσουν σε 300 Αμερικανικές εταιρείες εγγεγραμμένες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και στο NASDAQ. Πρόσβαση στη νέα

υπηρεσία της Revolut θα έχουν αρχικά οι κάτοχοι μεταλλικών καρτών οι οποίοι και θα μπορούν να πραγματοποιούν μέχρι και 100 άμεσες δωρεάν συναλλαγές σε πάνω από 300 μετοχές που είναι εισηγμένες στα δύο αμερικανικά χρηματιστήρια. Η πλατφόρμα της Revolut παρέχει ενημέρωση τιμών σε πραγματικό χρόνο και δεδομένα απόδοσης στην αγορά για κάθε μετοχή ενώ στο μέλλον η Revolut «θα προσθέσει ακόμα περισσότερες».

Τις επόμενες εβδομάδες πάντως πρόσβαση θα έχουν και οι κάτοχοι Standard και Premium λογαριασμών με σαφώς μικρότερα μηνιαία όρια και συγκεκριμένα οκτώ και τρεις συναλλαγές αντίστοιχα, χωρίς καμία χρέωση. Αν ο χρήστης επιθυμεί περαιτέρω συναλλαγές, αυτές θα χρεώνονται με £1 ανά συναλλαγή και ετήσια προμήθεια διατήρησης 0,01%. Πιστή στην αρχική ανακοίνωση πριν ένα χρόνο, δεν υπάρχει ελάχιστο απαιτούμενο ποσό για να προχωρήσει κάποιος σε μια πρώτη επένδυση, με τη Revolut να παρέχει στους πελάτες την ευκαιρία να αγοράσουν κλασματικά μερίδια για μόλις $1. 

Μελλοντικά η Revolut θέλει να δώσει πρόσβαση και σε μετοχές άλλων εταιρειών που βρίσκονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ευρώπη και τα Exchange Traded Funds (ETFs) με δυνατότητα επένδυσης μέσω ISA Stocks and Shares. "Αυτό είναι ένα άλλο τεράστιο βήμα στην αποστολή μας να κάνουμε τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες πιο περιεκτικές, καινοτόμες και προσιτές. Η επένδυση στο χρηματιστήριο έχει κλείσει για τον μέσο πολίτη εδώ και πολύ καιρό, γεγονός το οποίο οδήγησε σε πραγματικά προβλήματα, καθώς αναζητούν αποτελεσματικούς τρόπους για να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις αποταμιεύσεις τους ", δήλωσε ο Nik Storonsky, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Revolut .

Ο Storonsky ανεφέρε ακόμα ότι «Έχουμε εξασφαλίσει ότι η επένδυση μέσω της Revolut είναι χαμηλού κόστους, εύχρηστη και διαθέσιμη σε όλους, ακόμη και αν θέλουν να επενδύσουν μόνο με πολύ μικρά ποσά. Αυτό είναι μόνο η αρχή για μια μεγάλη αλλαγή!”.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα