Οι Intel και AMD θα συνεργαστούν στη κατασκευή ενός chip για να “χτυπήσουν” την Nvidia

Η Intel εργάζεται με την AMD πάνω στη κατασκευή ενός chip που θα συνδυάζει τους πυρήνες x86-64 μίας μονάδας κεντρικής επεξεργασίας της Intel και τους πυρήνες ενός επεξεργαστή γραφικών της AMD.

Ο στόχος είναι να διαθέτει μικρού μεγέθους φυσικό αποτύπωμα, και αρκετά

χαμηλή κατανάλωση αλλά παράλληλα να μπορεί να διαχειριστεί τα απαιτητικά τρισδιάστατα γραφικά των top-tier σημερινών παιχνιδιών.

Αν και μοιάζει με μία εξαιρετική ιδέα, λαμβάνοντας υπόψη τις δυνατότητες κάθε τεχνολογίας, οι Intel και AMD έχουν να συνεργαστούν πάνω σε κάποιο εγχείρημα από τη δεκαετία του ’80 σύμφωνα με τον αναλυτή Patrick Moorhead,ο οποίος μίλησε στη Wall Street Journal. Αντίθετα οι δύο εταιρεία είναι αρκετά σκληροί αντίπαλοι, αφού ανταγωνίζονται στην αγορά των επεξεργαστών x86-64 στους υπολογιστές, αν και η Intel τον περισσότερο καιρό επικρατεί στη μεταξύ τους πολυετή διαμάχη.

Από ότι φαίνεται, η Intel επιθυμεί να ανταγωνιστεί την Nvidia, καθώς η τελευταία έχει κερδίσει σημαντικό έδαφος στους τομείς της Τεχνητής Νοημοσύνης και της Μηχανικής Εκμάθησης, ενώ παράλληλα συνεχίζει να προσφέρει στους χρήστες κορυφαίες στη βιομηχανίες κάρτες γραφικών τόσο σε καταναλωτικό όσο και σε επιχειρησιακό επίπεδο. Τελευταία, η AMD έχει ασκήσει πίεση στην Nvidia στην αγορά των GPUs, παρουσιάζοντας προϊόντα που σχεδιάστηκαν να προσφέρουν παρόμοιες δυνατότητες και λειτουργίες.

Το νέο προϊόν της Intel [το οποίο θα συνδυάζει Core H-series CPU με δεύτερης γενιάς μνήμη High Bandwidth (HBM2) και γραφικά AMD Radeon τα οποία θα επικοινωνούν χρησιμοποιώντας ένα νέο interface που η Intel ονομάζει Εmbedded Μulti-die Ιnterconnect Βridge (EMIB)], που δεν θα απαιτεί κάποια ογκώδη και απαιτητική σε ισχύ διακριτή κάρτα γραφικών θα της δώσει τη δυνατότητα να αναπτυχθεί περαιτέρω, αφού οι κατασκευαστές φορητών υπολογιστών θα μπορούν να προσφέρουν μοντέλα με ιδιαίτερα καλές επιδόσεις στα παιχνίδια ενώ διατηρούν κομψό και λεπτό σχεδιασμό.

Από ότι φαίνεται λοιπόν, η Intel είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με μία από τις μεγαλύτερες και παλαιότερες αντιπάλους της προκειμένου να χτυπήσει ένα νέο εχθρό που ολοένα και γιγαντώνεται. Τα καλά νέα είναι ότι σε κάθε περίπτωση θα επωφεληθεί ο καταναλωτής.

Site: TechCrunch
Site: PCGamer

Keywords
Τυχαία Θέματα