Ο Microsoft Edge επαναφέρει ένα κλασικό χαρακτηριστικό, το RSS feed

H Μicrosoft φαίνεται πως επιθυμεί να επαναφέρει το γνωστό «RSS feed», αυτή τη φορά μέσω ενός νέου χαρακτηριστικού για τον browser της, Edge, το οποίο έχει την ονομασία Followable Web.

Επί του παρόντος, το χαρακτηριστικό είναι διαθέσιμο μόνο σε όσους χρήστες είναι μέλη του καναλιού πρώιμης πρόσβασης Edge Canary και τους επιτρέπει να «ακολουθούν» (follow) τις ιστοσελίδες που επιθυμούν

λαμβάνοντας μία επιμελημένη λίστα με τις τελευταίες αναρτημένες ενημερώσεις τους. Η διάθεση του χαρακτηριστικού, ακόμα και για τα μέλη του καναλιού Microsoft Edge Canary είναι σταδιακή, οπότε όσοι θα θέλατε να το δοκιμάσετε ενδεχομένως θα χρειαστεί να περιμένετε λίγο ακόμα. Όσοι ωστόσο βιάζεστε μπορείτε να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας την δοκιμαστική έκδοση του Microsoft Edge, την οποία μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ. 

Το Really Simple Syndication ή RSS, ήταν κάποτε ένας από τους δημοφιλέστερους τρόπους για να διατηρούν οι χρήστες την επαφή τους με τις αγαπημένες τους ιστοσελίδες. Με τη χρήση κάποιου RSS reader -μέσω ανεξάρτητης εφαρμογής ή μέσω plug-in ή extension στον browser- ήταν δυνατή η δημιουργία μίας επιμελημένης λίστας με τις νεότερες ειδήσεις ή με το νεότερο περιεχόμενο από τις αγαπημένες ιστοσελίδες των χρηστών. Παρόλα αυτά, η βασιλεία του RSS ήταν βραχύβια κυρίως εξαιτίας της ολοένα αυξανόμενης δημοτικότητας των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης όπως των Facebook και Twitter.

Η βασισμένη σε αλγόριθμους μεθοδολογία των Google News και Microsoft News επίσης παρείχε ένα εναλλακτικό μοντέλο για την παροχή φρέσκου περιεχομένου στους χρήστες. Καθώς ωστόσο έρχονται στο φως όλο και περισσότερα προβλήματα με την προσέγγιση που βασίζεται σε αλγόριθμους για την ανακάλυψη περιεχομένου (παραπληροφόρηση, θόρυβος κ.λπ.) δεν είναι λίγοι εκείνου που αναζητούν έναν τρόπο για να ασκήσουν μεγαλύτερο έλεγχο στις πληροφορίες που τους παρέχονται. Και από ότι φαίνεται, το RSS είναι έτοιμο να επανέλθει στο προσκήνιο με το νέο χαρακτηριστικό Followable Web για τον browser Microsoft Edge. Μάλιστα, η Microsoft δεν είναι η μοναδική εταιρεία που εργάζεται για να επαναφέρει το RSS feed στο πρόγραμμα περιήγησής Ιστού της. Η Google βρίσκεται αυτή τη περίοδο σε φάση ανάπτυξης μίας παρόμοιας λειτουργικότητας για τον Chrome.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα