Νέα Hero 12 Black από την GoPro με τιμή €449,99

22:07 6/9/2023 - Πηγή: Insomnia

Η GoPro ανακοίνωσε τη διάθεση της νέας κάμερας δράσης, GoPro Hero 12 Black. Η νέα action cam της GoPro διαθέτει ορισμένα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένης της καλύτερης σταθεροποίησης βίντεο (HyperSmooth) και της υποστήριξης καταγραφής συνεχόμενου βίντεο μεγαλύτερης διάρκειας.

Η κάμερα μπορεί να εγγράψει βίντεο 5.3K ενώ πλέον προσθέτει και HDR (High Dynamic

Range) στο τελικό αποτέλεσμα για ακόμα μεγαλύτερη λεπτομέρεια. «Ανθεκτική και ελαφριά, η νέα GoPro Hero 12 Black είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στα πάντα, τόσο στη στεριά όσο και στο νερό» λέει η εταιρεία στην ιστοσελίδα του προϊόντος.

Οι νέοι χρόνοι καταγραφής βίντεο είναι δυνατοί χάρη σε ένα επανασχεδιασμένο σύστημα διαχείρισης ενέργειας, το οποίο σύμφωνα με την GoPro προσφέρει 2x βελτίωση στους χρόνους λήψης σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά, Hero 11 Black (λάβετε υπόψη, ότι στο «2x» που αναφέρει η GoPro, σημαντικό ρόλο παίζει και η απόδοση της μπαταρίας Enduro που συμπεριλαμβάνεται στη συσκευασία της Hero 12 Black, οπότε αν χρησιμοποιήσετε μία τυπική μπαταρία GoPro, οι χρόνοι λειτουργίας θα είναι διαφορετικοί).

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την κάμερα για εγγραφή βίντεο που θα αναρτήσετε σε πλατφόρμες όπως το TikTok ή το YouTube Shorts, η νέα Hero 12 Black προσφέρει μια νέα λειτουργία κατακόρυφης λήψης σε «κάδρο» 9:16. Η παραπάνω λειτουργία σε συνδυασμό με την υποστήριξη για ασύρματες συσκευές ήχου που υποστηρίζουν Bluetooth, όπως είναι τα AirPods και διάφορα μικρόφωνα, σημαίνει ότι η Hero 12 θα μπορούσε να είναι μια καλή επιλογή για δημιουργούς που επιθυμούν να τραβούν με μεγαλύτερη ευκολία κατακόρυφα ή κάθετα βίντεο.

Η Hero 12 Black προσφέρει μερικά ακόμη χαρακτηριστικά που ενδέχεται να αρέσουν και σε επαγγελματίες. Για παράδειγμα, μπορούν να τραβήξουν φωτογραφίες και βίντεο HDR σε ανάλυση 5,3K (έως και 30fps σε αναλογία 16:9) και 4K (έως και 30fps σε αναλογία 8:7 και έως 60fps σε αναλογία 16:9) ενώ με τη προσθήκη της κωδικοποίησης GP-Log μπορούν να απολαύσουν αποτελέσματα με μεγαλύτερο δυναμικό εύρος. Επίσης, μπορούν να χρησιμοποιήσουν το χαρακτηριστικό «timecode sync» σε απεριόριστο -θεωρητικά- αριθμό Hero 12 Black, για την ευκολότερη επεξεργασία του υλικού που έχει τραβηχτεί από πολλαπλές γωνίες διασφαλίζοντας ότι είναι ταιριαστό. Χάρη σε ένα νέο προαιρετικό αξεσουάρ επίσης με την ονομασία Max Lens Mod 2.0, η Hero 12 Black μπορεί να καταγράψει εικόνα με 177° FoV σε ανάλυση 4K και στα 60fps. Χάρη στον μεγαλύτερο φακό, ο χρήστης της νέας κάμερας της GoPro μπορεί να επωφεληθεί από ένα διευρυμένο κατά 36% οπτικό πεδίο όταν τραβάει widescreen βίντεο καθώς και από ένα ψηλότερο κατά 48% οπτικό πεδίο όταν τραβάει κατακόρυφο βίντεο.

Το κόστος της GoPro Hero 12 Black είναι €449,99 ενώ σε συνδυασμό με το αξεσουάρ Max Lens Mod 2.0 πωλείται με τιμή €537,98 στην ιστοσελίδα της εταιρείας. Επίσης, υπάρχει και ένα bundle με διάφορα αξεσουάρ που πωλείται με τιμή €499,99 (το πραγματικό κόστος είναι €535 σύμφωνα με την εταιρεία). Το τελευταίο περιλαμβάνει την κάμερα, δύο μπαταρίες Enduro, ένα Handler, ένα Head Strap 2.0 και μία τσάντα μεταφοράς.

Κάτι σημαντικό για τους συνδρομητές της GoPro είναι ότι η εταιρεία έχει ενημερώσει την εφαρμογή GoPro Quik ώστε να επιτρέπει την επεξεργασία βίντεο απευθείας από το cloud. Επομένως, δεν είναι απαραίτητο να κατεβάσετε υλικό τοπικά στη συσκευή ή στον υπολογιστή σας για την επεξεργασία του. 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα