Κάτοχοι του Pixel 3 βλέπουν τα τηλέφωνά τους να σταματούν να λειτουργούν χωρίς καμία προειδοποίηση

17:55 7/9/2021 - Πηγή: Insomnia

Οι χρήστες δεν μπορούν καν να ξεκινήσουν τη διαδικασία επαναφοράς.

Όλο και περισσότεροι κάτοχοι Pixel 3 αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα που μπορεί να καταστήσει τα τηλέφωνά τους άχρηστα. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Ars Technica, αυξανόμενος αριθμός χρηστών των Pixel 3 και 3 XL στην ιστοσελίδα IssueTracker της Google (η σελίδα καταγραφής συμβάντων & προβλημάτων), στα επίσημα φόρουμ υποστήριξης της εταιρείας αλλά και στο Reddit αναφέρουν ότι τα τηλέφωνά τους γίνονται bricked, δηλαδή

δεν ανταποκρίνονται σε καμία λειτουργία. Οι συσκευές μπαίνουν σε κατάσταση «Λήψης έκτακτης ανάγκης» της Qualcomm (EDL) και δεν επιτρέπουν καν στους χρήστες να ανακτήσουν τα δεδομένα επαναφέροντας το λογισμικό μέσω των συνηθισμένων μεθόδων. Για την ακρίβεια, οι χρήστες δεν μπορούν καν να φτάσουν στο bootloader (το λογισμικό υπεύθυνο για την εκκίνηση του τηλεφώνου) ώστε να δοκιμάσουν.

Δεν είναι σίγουρο τι προκαλεί το ζήτημα, πόσο συχνό είναι ή αν υπάρχει κάποιου είδους λύση έστω αντικατάστασης του τηλεφώνου. Η ιστοσελίδα Ars Technica, εικάζει για την πιθανότητα προβλήματος στο hardware της συσκευής όπως είχε συμβεί με το θέμα του bootlooping σε συσκευές της LG, αν και δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να δείχνουν σφάλμα στο υλικό.

Σε κάθε περίπτωση, οι αναφορές για bricked τηλέφωνα δεν είναι καλά νέα για τους κατόχους του Pixel 3. Πολλά από αυτά τα τηλέφωνα είναι είτε εκτός εγγύησης είτε κοντά στο τέλος της. Οι κάτοχοι ίσως χρειαστεί να πληρώσουν οι ίδιοι για την επισκευή ή τη νέα συσκευή παρόλο που το σφάλμα δεν είναι δικό τους. Η Google επέκτεινε ορισμένες εγγυήσεις Pixel 4 για να καλύψει γνωστά ζητήματα με αυτά τα τηλέφωνα, ωστόσο, υπάρχει πιθανότητα η εταιρεία να κάνει το ίδιο και με τα Pixel 3 ώστε να δώσει δωρεάν λύσεις.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα