Η νέα επαγγελματική κάμερα RED V-Raptor ST «τραβάει» βίντεο RAW στα 120 fps

10:35 7/9/2021 - Πηγή: Insomnia

Αποφασισμένη να παραμείνει στην αιχμή της τεχνολογίας εγγραφής βίντεο 8K είναι η RED, η οποία ανακοίνωσε την V-Raptor ST, την πρώτη κάμερα στη σειρά DSMC3.

Το σώμα της είναι λίγο μεγαλύτερη από της Komodo και ενσωματώνει έναν ολοκαίνουριο full-frame αισθητήρα VV στα 35,4-megapixel (CMOS, 8192 x 4320 pixels) που είναι ικανός για λήψη 17 stop δυναμικού εύρους και κινηματογραφικής ποιότητας χρόνους σάρωσης, διπλάσιας ταχύτητας από οποιαδήποτε άλλη κάμερα της RED.

Η V-Raptor ST πάντως

δεν θυσιάζει την ποιότητα για την αυξημένη ταχύτητα και έτσι υποστηρίζει λήψη βίντεο 16-bit REDCODE RAW σε ανάλυση 8K με 120 καρέ το δευτερόλεπτο, ενώ για τη λήψη βίντεο αργής κίνησης τα καρέ το δευτερόλεπτο μπορούν να αυξηθούν στα 600 αν και με την ανάλυση μειωμένη στα 2Κ.  

Η νέα κάμερα της RED διαθέτει μία ειδική οθόνη στο πλάι που βοηθάει στη βελτιστοποίηση των ρυθμίσεων ή στην αποθήκευση προ-καθορισμένων ρυθμίσεων και διαθέτει εξελιγμένο σύστημα ψύξης, το οποίο περιλαμβάνει έναν αθόρυβο ανεμιστήρα 60mm.

Η κάμερα διαθέτει ποικιλία από εξόδους και υποδοχές, όπως δύο εξόδους 4K τύπου 12G-SDI, 9-pin connector EXT, pogo pin connector για το μόνιτορ, USB-C, έξοδο ODU  (για XLR ή 3.5mm audio), WiFi κ.ά. Ο κάτοχος βεβαίως της συγκεκριμένης κάμερας θα χρειαστεί ένα ταχύτατο μέσο αποθήκευσης, με την κάμερα να υποστηρίζει συμβατές κάρτες μνήμης CFexpress 2.0 Type-B που μπορούν να εγγράψουν σε φορμά R3D και ProRes με ταχύτητας έως και 800MB/s.

Το σώμα της RED V-Raptor ST στοιχίζει $24.500 ενώ το «Starter Pack» που περιλαμβάνει μία οθόνη αφής 7 ιντσών, μία κάρτα μνήμης (μαζί με τον card reader) RED Pro CFexpress 660GB, ένα ζευγάρι μπαταριών REDVOLT Micro-V, έναν φορτιστή RED Compact Dual V-Lock, δύο Wing Grips V-RAPTOR και ένα καλώδιο RED EXT-to-Timecode  (στο Starter Pack δεν περιλαμβάνεται φακός ή άλλα αξεσουάρ) στοιχίζει $29.579,99.

 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα