Η Samsung παρουσίασε εντυπωσιακές τηλεοράσεις Micro LED

15:15 7/1/2022 - Πηγή: Insomnia

Το στοίχημα της Samsung στην τεχνολογία συνεχίζεται.

Η σειρά Micro LED της Samsung ήταν από τις πλέον εντυπωσιακές τηλεοράσεις που είδαμε στην έκθεση -μετά τις The Frame της ίδιας εταιρείας- καθώς πέρα από την απίστευτη εικόνα τους, διαθέτουν… ανύπαρκτο κάδρο (bezel) με αποτέλεσμα να αναδεικνύουν το περιεχόμενο στον απόλυτο πρωταγωνιστή.

Μιλάμε για… 99,99% αναλογία οθόνης προς σώμα, και αν δεν το βλέπαμε με τα μάτια μας, δεν θα το πιστεύαμε!

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι οι τηλεοράσεις Micro LED προσφέρουν την καλύτερη ποιότητα εικόνας στην κατηγορία της χάρη στα 25 εκατομμύρια LEDs  -με καθένα από αυτά να παράγει φως και χρώμα ανεξάρτητα για εντυπωσιακό βάθος, ζωηρά χρώματα και αυξημένο επίπεδο ευκρίνειας και αντίθεσης- και από όσα είδαμε στο περίπτερο της έκθεσης, η εταιρεία δεν αστειεύεται με τον ισχυρισμό της. Εντυπωσιακές οι νέες τηλεοράσεις Micro LED και θα διατεθούν σε τρεις διαστάσεις, στις 110 ίντσες, στις 101 ίντσες και στις 89 ίντσες. Παρακαλούσαμε για μία… μικρότερη, ώστε να μπορούμε να την αντέξουμε οικονομικά για να έχει ανταγωνισμό η σειρά Neo QLED 2022 στις σκέψεις μας, αλλά τελικά πάμε για… Neo QLED μεριά (δεν μας χάλασε καθόλου!) καθώς σε αυτές τις διαστάσεις, τα χρήματα θα είναι αρκετά για μία Micro LED.

Όπως και να έχει, οι νέες Micro LED δείχνουν να είναι το μέλλον, καθώς είναι από μόνες τους… καινοτομία. Καταρχήν, υποστηρίζουν βάθος κλίμακας του γκρι 20-bit για εκπληκτικά επίπεδα λεπτομέρειας, εκπληκτικό έλεγχο της φωτεινότητας (σε 1 εκ. επίπεδα) και απίστευτο χρώμα καθώς καλύπτουν στο 100% την χρωματική γκάμα DCI-P3 και την χρωματική γκάμα Adobe RGB. Με λίγα λόγια, όσοι αποκτήσουν μία τέτοια τηλεόραση, μπορούν να περιμένουν την απόλυτη εμπειρία με HDR περιεχόμενο. Και δεν είναι μόνο τα παραπάνω, έχουμε και τις λειτουργίες Art Mode (ουσιαστικά μετατρέπονται σε τηλεοράσεις… The Frame) και Multi View

(ταυτόχρονη απεικόνιση περιεχομένου από τέσσερις πηγές ταυτόχρονα με εικόνα 4K έως και 120 fps) που υποθέτουμε θα κάνουν την εμπειρία με μία τέτοια τηλεόραση μοναδική.

Όσον αφορά στον ήχο, αρκεί να σας πούμε ότι στο κάδρο των νέων Micro LED τηλεοράσεων της Samsung, πάνω, στα πλάγια ή από κάτω, ενσωματώνουν ηχεία για να προσφέρουν πολυδιάστατο ήχο με υποστήριξη Dolby Atmos. Από άποψη λογισμικού, όπως και οι Neo QLED 2022 διαθέτουν το επανασχεδιασμένο Smart Hub με τις νέες λειτουργίες Gaming Hub, Watch Together και την πλατφόρμα NFT.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα