Η Samsung ίσως παραλείψει τη χρήση 3D ToF αισθητήρων στα Galaxy S22

Καθώς η εταιρεία δεν βρίσκει ιδιαίτερους λόγους ή πλεονεκτήματα να τους χρησιμοποιήσει

Από το 2018 ακόμα είδαμε smartphones να χρησιμοποιούν 3D ToF (Time of Flight) αισθητήρες, επιτρέποντας καλύτερο υπολογισμό εφέ βάθους και στη θεωρία, καλύτερη επαυξημένη πραγματικότητα. Η Samsung ήταν μια από τις εταιρείες που χρησιμοποίησε τη τεχνολογία στα κινητά της, μέχρι

που την αφαίρεσε με τα Note 20 και Galaxy S21.

Αυτό φαίνεται όμως να ήταν μόλις η αρχή, καθώς σύμφωνα με αναφορές του ET News που προέρχονται από έμπιστη πηγή και έχει γνώσεις στο θέμα ανάπτυξης συσκευών της Samsung, η οικογένεια συσκευών Galaxy S22 θα παραλείψει επίσης τη χρήση 3D ToF αισθητήρων.

Σύμφωνα με την πηγή, η Samsung έφτασε σε αυτή την απόφαση καθώς η απόκριση του κοινού στην έλλειψη 3D ToF αισθητήρα "δεν ήταν τόσο κακή". Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες, η Samsung σκέφτηκε να επαναφέρει τους αισθητήρες μετά την ανακοίνωση των iPhone 12 από την Apple, αλλά τελικά αποφάσισε πως δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος στο να τους χρησιμοποιήσει.

Οι 3D ToF κάμερες επιτρέπουν λήψη φωτογραφικών με βελτιωμένα και πιο σωστά εφέ βάθους, όπως και βελτιωμένη εμπειρία σε εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας. Αλλά πλέον οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν βοηθητικές κάμερες (όπως αισθητήρα βάθους), καλύτερη τεχνολογία εστίασης και βελτιωμένο λογισμικό για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα σε σύγκριση με μια 3D ToF κάμερα.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα