Η Samsung αφαιρεί τις διαφημίσεις από τις προεγκατεστημένες εφαρμογές της

Ο επικεφαλής κινητής τηλεφωνίας, Tae Moon Roh, ανακοίνωσε τα νέα σε συνάντηση εργαζομένων.

Μία από τις πιο ενοχλητικές πρακτικές στα smartphones σήμερα είναι ότι ορισμένες εταιρείες προσθέτουν διαφημίσεις εντός του λογισμικού τους στο Android. Κάτι που κάνουν κατασκευαστές όπως οι Realme,

Xiaomi και Samsung. Τώρα όμως, η τελευταία εκ των προηγούμενων τριών, ανακοίνωσε μία μεγάλη αλλαγή.

Ο επικεφαλής κινητής τηλεφωνίας της Samsung, TM Roh, ανέφερε στους εργαζόμενους ότι η εταιρεία αποφάσισε να αφαιρέσει τις διαφημίσεις από τις προεγκατεστημένες εφαρμογές της.

Αποφασίσαμε να διαγράψουμε διαφημίσεις από βασικές εφαρμογές όπως το Samsung Weather, το Samsung Pay και το Samsung Themes. Η ενημέρωση θα είναι έτοιμη αργότερα φέτος.

Ο TM Roh ανέφερε ότι οι διαφημίσεις θα καταργηθούν μέσω ενημερώσεων του λογισμικού One UI. Αλλά δεν είναι σαφές αν αυτό θα συμβεί στην επόμενη μεγάλη ενημέρωση ή ακόμη αργότερα. Δεν υπάρχει επίσης καμία ενημέρωση σχετικά με το αν αυτή η αλλαγή θα περιοριστεί στην Κορέα ή αν ισχύει και για τις άλλες αγορές.

Αυτό είναι σίγουρα ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για την εταιρεία. Σύμφωνα με μία δημοσκόπηση της ιστοσελίδας Android Authority όταν και πρωτοεμφανίστηκαν οι διαφημίσεις πριν ένα χρόνο, πάνω από το 90% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν θα αγόραζε ένα τηλέφωνο Samsung εάν είχε «ενσωματωμένες» διαφημίσεις. Αυτό μπορεί να μην αντιπροσωπεύει τον μέσο καταναλωτή, αλλά εξακολουθεί να δείχνει ότι ένας αξιοσημείωτος αριθμός ανθρώπων δεν αρέσκεται σε αυτήν την πρακτική.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα