Η NVIDIA ακύρωσε την έκδοση GeForce RTX Titan αρχιτεκτονικής Ada Lovelace επειδή… έλιωνε τροφοδοτικά

Η κάρτα γραφικών GeForce RTX Titan νέας γενιάς της NVIDIA ακυρώθηκε: η κατανάλωση 600W-700W, το «λιώσιμο» τροφοδοτικών και τα φαινόμενα… αυτανάφλεξης φαίνεται σύμφωνα με πηγές πως ήταν το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της ακυκλοφόρητης GPU αρχιτεκτονικής Ada Lovelace.

Μπορεί να βρισκόμαστε μόλις λίγες ημέρες προτού κυκλοφορήσει επίσημα στα καταστήματα

η νέα GeForce RTX 4090, ωστόσο αυτό δεν σταμάτησε τις διαρροές που σχετίζονται με ακυκλοφόρητα προϊόντα, που ενδεχομένως δεν θα δούμε φέτος ή ακόμα και του χρόνου.

Δεν είναι μυστικό -αν και ακόμα δεν έχουμε δει επισήμως reviews- ότι η κάρτα γραφικών GeForce RTX 4090 της NVIDIA θα είναι τέρας επιδόσεων, ωστόσο στο παρελθόν είχαν κυκλοφορήσει πολλές φήμες που ήθελαν την εταιρεία του Jen-Hsung Huang να κυκλοφορεί μία κάρτα γραφικών που θα βασιζόταν στον πλήρη πυρήνα Ada Lovelace και θα είχε κατανάλωση κοντά στα 800W ή ακόμα και στα 900W+. Η συγκεκριμένη κάρτα γραφικών ενδεχομένως θα ανήκε στην οικογένεια «Titan». 

Σύμφωνα ωστόσο με πηγές του γνωστού καναλιού στο YouTube, Moore’s Law is Dead, η κυκλοφορία της συγκεκριμένης κάρτας γραφικών ακυρώθηκε. Σύμφωνα με την πηγή του Moore’s Law is Dead, μπορεί η κατανάλωση της κάρτας γραφικών να βρισκόταν περισσότερο κοντά στα επίπεδα 600W-700W στα εργαστήρια, ωστόσο ο λόγος που η εταιρεία ακύρωσε επί του παρόντος την ανάπτυξη της ήταν ότι μεταξύ άλλων… έλιωνε τροφοδοτικά ή κάποιες φορές «έλιωνε η ίδια».

Η νέας γενιάς κάρτα γραφικών Titan που κάποιοι αποκαλούν «Titan Ada» είχε σύστημα ψύξης με πάχος 4-slot και δύο 16-pin connectors του νέου PCIe 5.0 τύπου, 12VHPWR. Ήταν τόσο μεγάλη η κάρτα γραφικών, ισχυρίζεται η πηγή του Moore’s Law is Dead, που αντί να τοποθετήσουν την κάρτα γραφικών στο mainboard, την άφηναν όρθια στον πάγκο και «κούμπωναν» το… mainboard στην κάρτα γραφικών. 

 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα