Τέλος εποχής για το Office το οποίο μετονομάζεται σε Microsoft 365

Η Microsoft προχωρά σε μια πολύ σημαντική αλλαγή στο branding του Microsoft Office.

Μετά από περισσότερα από 30 χρόνια, το Microsoft Office μετονομάζεται σε "Microsoft 365" για να σηματοδοτήσει τη συλλογή εφαρμογών παραγωγικότητας του γίγαντα λογισμικού που περιέχει πλέον η σουίτα και η οποία συνεχίζει να αυξάνεται. Ενώ οι εφαρμογές

του Office, όπως το Excel, το Outlook, το Word και το PowerPoint, δεν πρόκειται να εξαφανιστούν, η Microsoft θα αναφέρεται πλέον κυρίως σε αυτές τις εφαρμογές ως μέρος του Microsoft 365 αντί του Microsoft Office.

Η Microsoft προωθεί το νέο όνομα εδώ και χρόνια, αφού μετονόμασε τις συνδρομές του Office 365 σε Microsoft 365 πριν από δύο χρόνια, αλλά οι αλλαγές είναι αρκετά μεγαλύτερες τώρα. «Τους επόμενους μήνες, το Office.com, η εφαρμογή Office για κινητά και η εφαρμογή Office για Windows θα διαθέτουν την ονομασία Microsoft 365, με νέο εικονίδιο, νέα εμφάνιση και ακόμη περισσότερες δυνατότητες», εξηγεί η Microsoft σε σχετική στήλη ερωταπαντήσεων.

Αυτό σημαίνει ότι αν χρησιμοποιείτε κάποια από τις αποκλειστικές εφαρμογές του Office, σύντομα όλες θα φέρουν το σήμα Microsoft 365 και ένα νέο λογότυπο. Οι πρώτες αλλαγές στο λογότυπο και τον σχεδιασμό θα εμφανιστούν στο Office.com τον Νοέμβριο, ενώ τον Ιανουάριο θα ακολουθήσει η εφαρμογή του Office στα Windows και μετά στο iOS και το Android, με όλες τις εφαρμογές να αποκτούν το νέο branding.

Η νέα Microsoft 365 εφαρμογή

Κάτω από την ομπρέλα του Microsoft 365 θα φιλοξενούνται πλέον οι εφαρμογές Teams, Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Loop, Clipchamp, Stream καθώς και η νέα εφαρμογή Designer που ανακοινώθηκε στο συνέδριο Microsoft Ignite. Μια κεντρική εφαρμογή Microsoft 365 τόσο για smartphones όσο και για υπολογιστές θα εμφανίζει τους συναδέλφους του χρήστη καθώς και επερχόμενα meetings ενώ θα αποτελεί κεντρικό κόμβο για όλα τα αρχεία και τα έγγραφά του. Θα επιτρέπει ακόμα το προσαρμοσμένο tagging για την ομαδοποίηση και οργάνωση του περιεχομένου.

Ωστόσο, το εμπορικό σήμα του Microsoft Office δεν θα εξαφανιστεί αμέσως. Η Microsoft θα συνεχίσει να προσφέρει εφάπαξ αγορές της σουίτας εφαρμογών Office σε καταναλωτές και επιχειρήσεις μέσω των προγραμμάτων Office 2021 και Office LTSC. Το Microsoft Office είναι πλέον ένα legacy brand για τη Microsoft, οπότε αυτό σημαίνει ότι όταν ανακοινώνονται νέα χαρακτηριστικά, αυτά θα έρχονται στο Microsoft 365 και όχι στο Microsoft Office.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα