Η Google θα επιτρέψει εναλλακτικά συστήματα πληρωμών στο Play Store

Ως μέρος μίας εξέλιξης που θα μπορούσε να έχει εκτεταμένες συνέπειες για τον κλάδο της τεχνολογίας, η Google εγκαινίασε πρόσφατα ένα πιλοτικό πρόγραμμα για τη δοκιμή συστημάτων χρέωσης τρίτων στο Android και στο ευρύτερο οικοσύστημά της.

Η εταιρεία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι σχεδιάζει να προχωρήσει στην έναρξη του πιλοτικού προγράμματος σε συνεργασία με μερικούς επιλεγμένους

developers, ξεκινώντας με την εταιρεία Spotify.

Σε λίγο καιρό, οι χρήστες του Spotify, οι οποίοι έχουν κατεβάσει το app μέσω του Play Store θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν συνδρομή Premium είτε μέσω ενός από τα συστήματα χρέωσης της Google είτε μέσω του συστήματος χρέωσης του Spotify. «Για πρώτη φορά, αυτές οι δύο επιλογές θα βρίσκονται δίπλα η μία στην άλλη εντός της εφαρμογής» έκανε γνωστό η Google. «Αυτό θα δώσει σε όλους την ελευθερία να προχωρήσουν σε εγγραφή και να πραγματοποιούν αγορές με το σύστημα χρέωσης της επιλογής του απευθείας από την εφαρμογή Spotify» συμπλήρωσε η Google.

Από την μεριά της η Spotify έκανε γνωστό ότι θα ξεκινήσει να εργάζεται με την Google πάνω σε αυτήν τη νέα λειτουργικότητα εντός των προσεχών μηνών, με το έργο να περιλαμβάνει ομάδες μηχανικών και προϊοντικής ανάπτυξης και από τις δύο εταιρείες. «Το πιλοτικό πρόγραμμα θα μας βοηθήσει να αυξήσουμε την κατανόηση μας για το αν και πως λειτουργεί η επιλογή χρέωσης για χρήστες σε διαφορετικές χώρες και για developers διαφορετικών μεγεθών και κατηγοριών» δήλωσε ο Sameer Samat, Αντιπρόεδρος Διαχείρισης Προϊόντων της Google.

Για το Spotify, η ανακοίνωση της Google αποτελεί μία σημαντική νίκη. Έχουν περάσει χρόνια από τότε που η εταιρεία ξεκίνησε μία εκστρατεία ενάντια στα μονοπώλια των καταστημάτων εφαρμογών, με τις προσπάθειές της να κορυφώνονται το 2020, όταν αποφάσισε μαζί με την Epic Games να δημιουργήσει το The Coalition for App Fairness για να πιέσει τις Apple και Google να αλλάξουν τις πολιτικές τους.

Για την Google, η έναρξη του πιλοτικού προγράμματος αποτελεί σε σημαντικό βαθμό μία υποχώρηση και μία αμυντική κίνηση. Όπως και η Apple, έτσι και η Google έχει ξοδέψει σημαντικό χρόνο και πόρους πηγαίνοντας ενάντια στη νομοθεσία για τις ανοικτές αγορές εφαρμογών, όπως είναι το νομοσχέδιο Open App Markets Act, που προτάθηκε πρόσφατα από την Επιτροπή Δικαιοσύνης της Γερουσίας. Αν το νομοσχέδιο μετατραπεί σε νόμο ως έχει, θα εμποδίσει τους ιδιοκτήτες ψηφιακών καταστημάτων εφαρμογών στις Ηνωμένες Πολιτείες που αριθμούν περισσότερους από 50 εκατομμύρια χρήστες να υποχρεώνουν τους developers να χρησιμοποιούν μόνο τα δικά τους συστήματα πληρωμών.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα