Η Google προσθέτει μέτρο ασφαλείας στη σελίδα ιστορικού αναζήτησης

Προσφέροντας προστασία από ανεπιθύμητους επισκέπτες

Η Google πρόσθεσε την προαιρετική επιλογή κωδικού ασφαλείας στη σελίδα Δραστηριότητας, όπου γίνεται καταγραφή όλων των κινήσεων του χρήστη στις υπηρεσίες της Google, όπως ιστορικό αναζήτησης και ιστορικό YouTube. Χωρίς το κλείδωμα μέσω κωδικού, οποιοσδήποτε έχει πρόσβαση στη συσκευή όπου είναι συνδεδεμένος ένας χρήστης, μπορεί να δει το ιστορικό.

Για να ενεργοποιηθεί

το μέτρο ασφαλείας, ο χρήστης πρέπει να επισκεφτεί το activity.google.com και να πατήσει "Διαχείριση επαλήθευσης της ενότητας Η δραστηριότητά μου". Από εκεί μπορεί να επιλέξει "Να απαιτείται επιπλέον επαλήθευση", αποθήκευση και να εισάγει τον κωδικό χρήστη για επιβεβαίωση των αλλαγών.

Αν ο χρήστης δεν έχει ενεργοποιήμενο το μέτρο προστασίας, τότε θα φαίνεται όλο το ιστορικό μεταξύ όλων των συσκευών, χωρίς κανέναν περιορισμό. Αν όμως ενεργοποιηθεί, οποιοσδήποτε προσπαθήσει να αποκτήσει πρόσβαση στο ιστορικό θα πρέπει να εισάγει τον κωδικό του Google λογαριασμού πριν εμφανιστεί οποιαδήποτε πληροφορία.

Φυσικά με επίσκεψη στη σελίδα Δραστηριότητας, μπορεί να γίνει καθαρισμός του ιστορικού και να ρυθμιστεί αν θέλει ο χρήστης να γίνεται αυτόματη διαγραφή, όπως και ποιες πληροφορίες να αποθηκεύονται στον λογαριασμό.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα