Η Atari εξαγόρασε την Nightdive Studios που ετοιμάζει το remake του System Shock

Η Atari ανακοίνωσε, ότι έναντι $10 εκατομμυρίων σε μετρητά και μετοχές, προχώρησε στην εξαγορά της Nightdive Studios, η οποία έγινε ευρύτερα γνωστή για το επερχόμενο remake του System Shock.

Η εξαγορά πρόκειται να βοηθήσει την Atari να επεκτείνει τον κατάλογο παιχνιδιών της και να χρησιμοποιήσει την τις δυνατότητες της Nightdive

Studios τόσο στον τεχνολογικό τομέα όσο και στον εκδοτικό για να ενισχύσει τη νέα της στρατηγική που «επικεντρώνεται στο ρετρό στοιχείο». Η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών αναμένεται να κλείσει τον Απρίλιο.

Εκτός από το remake του System Shock, η Nightdive Studios αποκομίζει έσοδα από την μηχανή KEX που έχει αναπτύξει και τη χρησιμοποιεί για να κάνει παλιά παιχνίδια να τρέχουν σε σημερινούς υπολογιστές και σε ορισμένες περιπτώσεις προχωρώντας ακόμα και σε τεχνικές βελτιώσεις. Οι «εκμοντερνισμοί» της εταιρείας ποικίλουν και συμπεριλαμβάνουν γνωστές επιτυχίες όπως τα Quake και  Blade Runner μέχρι και ορισμένα αγαπημένα καλτ παιχνίδια όπως τα Darklands και Terra Nova: Strike Force Centauri. Αν και κατά μέρος φαίνεται και από το ποσό της εξαγοράς, η Nightdive Studios είναι μία σχετική μικρή εταιρεία, της οποίας τα έσοδα δεν ξεπέρασαν τα $3 εκατομμύρια πέρυσι.

Για την Atari, η εξαγορά αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας να επανεστιάσει στο gaming. Η εταιρεία έχει δοκιμάσει (αντιμετωπίζοντας διάφορα προβλήματα) πολλαπλά ασυνήθιστα εγχειρήματα τα τελευταία χρόνια, από τα κρυπτονομίσματα και τα διαδικτυακά καζίνο μέχρι τα… θεματικά ξενοδοχεία. Η εξαγορά της Nightdive Studios ενδεχομένως θα βοηθήσει την Atari να επικεντρωθεί στη δημιουργία νέων «premium» παιχνιδιών για υπολογιστές ή κονσόλες, χωρίς να βασίζεται αποκλειστικά σε ανακατασκευές first-party παιχνιδιών και χωρίς να ξοδεύει τόσο πολύ χρόνο στην ανάπτυξη τεχνολογίας για το porting παλαιότερου λογισμικού. Αν και η εξαγορά δεν αναμένεται να κάνει την Atari να επιστρέψει σε εποχές… ακμής, εντούτοις είναι μία εξαγορά σχετική με το gaming, κάτι που απουσίαζε από τα σχέδια της εταιρείας τα τελευταία χρόνια. 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα