vivo X90 Pro 5G: Με τo Μεγαλύτερο Φωτογραφικό Διάφραγμα στη Βιομηχανία των Smartphones ξεπερνάς τους Νόμους της Φυσικής

Η νέα ναυαρχίδα της vivo κάνει την εμφάνισή της στην Ελλάδα και «ταράζει» τα δεδομένα της φωτογραφίας και βιντεοσκόπησης με smartphone.

Το vivo X90 Pro 5G ενσωματώνει την πλέον προηγμένη κάμερα που υπάρχει σε smartphones, ικανή να κάνει ακόμη και τη νύχτα …μέρα κυριολεκτικά! Δεν είναι μόνο η πρωτοποριακή του κάμερα που το κάνει να ξεχωρίζει,

ωστόσο, καθώς ο σχεδιασμός του παραπέμπει σε κάτι εξαιρετικά πολυτελές και πρωτότυπο, ενώ οι επιδόσεις του σε όλους τους τομείς είναι αξιοθαύμαστες. Πρόκειται για μια ναυαρχίδα, με όλη τη σημασία και το «βάρος» της λέξης.

Επαγγελματικού επιπέδου φωτογραφίες και βίντεο, με την υπογραφή της ZEISS

Το όνομα της ZEISS είναι συνυφασμένο με την ποιοτική, επαγγελματική φωτογραφία και βίντεο. Στο vivo X90 Pro 5G, οι δύο εταιρείες ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μια κάμερα για smartphone με απαράμιλλες επιδόσεις, ενσωματώνοντας αισθητήρα 1 ίντσας IMX989 και το μεγαλύτερο φωτογραφικό διάφραγμα στη βιομηχανία των smartphones.

Τέτοιου μεγέθους αισθητήρες εντοπίζονται σε φωτογραφικές μηχανές, οπότε οι επιδόσεις του vivo X90 Pro 5G δεν αποτελούν έκπληξη στον συγκεκριμένο τομέα, αφού η εταιρεία μάς έχει συνηθίσει σε ευχάριστες «φωτογραφικές» εκπλήξεις και δυνατότητες. Η κάμερα αιχμαλωτίζει πολύ περισσότερο φως, κάτι που βοηθάει κάθε λήψη να αποτυπώνεται με μεγαλύτερη ευκρίνεια, ζωηράδα και μηδαμινό θόρυβο στα σκοτεινά σημεία.

Φυσικά, ένας τέτοιος αισθητήρας, σε συνδυασμό με το λογισμικό της vivo, κατορθώνουν να κάνουν την νύχτα... μέρα, αφού οι νυχτερινές λήψεις μεταμορφώνονται! Κάθε φωτογραφία βγαίνει φωτεινή σε εντυπωσιακό επίπεδο, τα χρώματα διατηρούν την ακρίβειά τους, οι λεπτομέρειες δεν χάνονται και ο θόρυβος δεν αποτελεί παρά μια… κακιά ανάμνηση. Ακόμη και σε συνθήκες απόλυτου σκοταδιού, καταφέρνει να κάνει θαύματα όπως δεν θα περίμενες ποτέ από ένα κινητό.

Μια δυνατή κάμερα ultra-wide και μια κορυφαίας κλάσης κάμερα πορτρέτων, συμπληρώνουν το  εντυπωσιακό πακέτο φωτογραφίας που προσφέρει το vivo X90 Pro 5G. Δώσε στα πορτρέτα σου εφέ bokeh, με φυσικότητα που βρίσκεις μόνο σε επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές. Θες να εστιάσεις σε ένα άτομο για δημιουργικές, Χολυγουντιανές λήψεις; Το video bokeh θα σου δώσει ακριβώς αυτό που ψάχνεις, θολώνοντας με φυσικότητα το παρασκήνιο για να εστιάσεις στον πρωταγωνιστή του βίντεο.

Η κάμερα δείχνει την τρομερή ισχύ της στον τομέα του βίντεο γενικότερα, όπου πέραν της ποιότητας εικόνας, η οπτική σταθεροποίηση φροντίζει κάθε πλάνο να μοιάζει κινηματογραφικό χωρίς να παιδεύει τον… σκηνοθέτη, αφού η χρήση των λειτουργιών είναι εύκολη διαδικασία. Κατάγραψε σκηνές σε ανάλυση 4K ή ακόμη και 8K, δίνοντας εντελώς νέο χαρακτήρα στα βίντεό σου.

Οι δυνατότητες νυχτερινής λήψης που τόσο εντυπωσιάζουν στη φωτογραφία, βρίσκονται και στο βίντεο, οπότε μπορείς να τραβήξεις πλάνα ανεξάρτητα από το αν είναι πρωί ή βράδυ, αν έχει επαρκές φως ή όχι – βρες την έμπνευση και ξεκίνα την εγγραφή. Το vivo X90 Pro 5G θα διαχειριστεί τα υπόλοιπα.

Πολυτελές design που συνδυάζει πρακτικότητα και εμφάνιση

Το vivo X90 Pro 5G ξεφεύγει από τα συνηθισμένα σε κάθε ευκαιρία και, φυσικά, το design δεν θα μπορούσε να μην ακολουθήσει την ίδια λογική. Η μπροστινή όψη είναι επενδυμένη με ανθεκτικό γυαλί και η κάμερα selfie είναι μονάχα μια μικρή τελεία στην κορυφή, που δεν γίνεται εμπόδιο στην εμπειρία θέασης. Το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, ένα υλικό τόσο ανθεκτικό κι ελαφρύ, όσο κι ευχάριστο στη υφή.

Η πραγματικά εντυπωσιακή πινελιά, όμως, υπάρχει στην πλάτη. Είναι επενδυμένη με συνθετικό δέρμα σε όλη την έκτασή της, πλην μερικών γραμμών αλουμινίου που τη διασχίζουν οριζόντια, και σε συνδυασμό με το στρογγυλό κομμάτι που φιλοξενεί το σύστημα καμερών, θυμίζει μια παραδοσιακή φωτογραφική μηχανή DSLR. Πέραν αυτού, το δέρμα κάνει το κράτημα της συσκευής σταθερό και ταυτόχρονα, ξεχωριστό από τη συνηθισμένη γυάλινη επένδυση.

Ως «κερασάκι στην τούρτα», οι φακοί της κάμερας φέρουν επένδυση χρώματος T*, κάτι που χαρακτηρίζει όλα τα προϊόντα της ZEISS. Πρόκειται για προστατευτικές επιστρώσεις πάνω στους φακούς, οι οποίες κρατούν τις αντανακλάσεις μακριά από τα οπτικά μέρη, διατηρώντας όλα τα θετικά στοιχεία του φωτός και απωθώντας τα αρνητικά. Το αποτέλεσμα; Λαμπερότερες, φωτεινές εικόνες δίχως παραμορφώσεις και αντανακλάσεις που χαλούν μια εικόνα

Κομψό και πανίσχυρο, ένας συνδυασμός που συναρπάζει

Όχι έναν, αλλά δύο επεξεργαστές χρησιμοποιεί το vivo X90 Pro 5G για να διαχειρίζεται ξεχωριστά τα των φωτογραφιών και βίντεο από όλες τις υπόλοιπες εργασίες που εκτελεί. Το ισχυρό τσιπ Dimensity 9200 που «κρύβεται» στο εσωτερικό, είναι ικανό να σου προσφέρει κορυφαία εμπειρία σε παιχνίδια και multi-tasking, τα δύο πιο απαιτητικά πράγματα που μπορεί να κάνει ένα smartphone.

Βεβαίως, αυτά από μόνα τους δεν αρκούν, οπότε το vivo X90 Pro 5G εξοπλίζεται με μια απολαυστική οθόνη OLED 6.8”, ώστε να παρακολουθείς σειρές και ταινίες με τεράστια άνεση και ποιότητα επιπέδου τηλεόρασης, καθώς υποστηρίζει HDR10+ για ακρίβεια και φυσικότητα στα χρώματα. Με ρυθμό ανανέωσης που φτάνει τα 120Hz, τα παιχνίδια έχουν πρωτοφανή ομαλότητα στις κινήσεις και η διασκέδαση ανεβαίνει κατακόρυφα. Παίξε παιχνίδια με γρήγορη δράση και ζήσε τα όπως ποτέ πριν, μαζί με πλούσιο ήχο που συμπληρώνει την εμπειρία με τον καλύτερο τρόπο.

Ως οθόνη τεχνολογίας Dual Edge, οι δύο πλευρές της είναι κυρτές και «δένουν» με την πλάτη, χαρίζοντας όχι μόνο εκπληκτικό design αλλά και μια συναρπαστική εμπειρία χρήσης και θέασης. Παράλληλα, ενσωματώνεται τεχνολογία τριπλής προστασίας ματιών, ώστε η ακτινοβολία που εκπέμπεται να είναι δραστικά μειωμένη και να αποφεύγεται η κούραση των ματιών.

Τα οφέλη του υψηλού ρυθμού ανανέωσης μπορείς να τα απολαύσεις και στη γενικότερη χρήση του κινητού, όπου όλες οι κινήσεις γίνονται πιο ομαλές και δεν καταπονούν τα μάτια, αφού εξαλείφονται τα «κοψίματα». Σκρόλαρε και διάβασε κείμενα, περιηγήσου στα social media και το internet, σε μια οθόνη που καλύπτει όλα τα σημαντικά σημεία και με το παραπάνω.

Με μπαταρία 4.870mAh, το vivo X90 Pro 5G θα σε συνοδεύει παντού και πάντα, αρνούμενο να τα… παρατήσει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, δεδομένων και των δυνατοτήτων του. Όμως ακόμη κι αν χρειαστεί να το φορτίσεις έκτακτα για να μην διακινδυνεύσεις την εξάντληση της μπαταρίας, η ταχεία φόρτιση 120W φροντίζει το κινητό να φορτίζει πλήρως σε μόλις μισή ώρα – αστρονομικά νούμερα για τέτοιου μεγέθους μπαταρία. Φυσικά, με μόλις 10 λεπτά στην πρίζα, η μπαταρία φτάνει από το 0% στο 50%, ώστε σε μια ώρα ανάγκης να σου προσφέρει πολλές ώρες χρήσης δίχως μεγάλη αναμονή.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα