Η Amazon παρουσιάζει τις δικές της τηλεοράσεις, με ενσωματωμένη Alexa

Πρόκειται για τις Amazon Fire TV Omni Series και Amazon 4-Series.

Το 2017 η Amazon είχε συνεργαστεί με την Element Electronics για να κυκλοφορήσει

την 43 ιντσών τηλεόραση Amazon Fire TV Edition. Η εταιρεία συνεργάστηκε επίσης και με αρκετούς άλλους κατασκευαστές για να ενσωματώσει τη διάσημη φωνητική βοηθό Alexa σε διάφορες συσκευές. Τώρα όμως, η Amazon πηγαίνει τα πράγματα στο επόμενο επίπεδο αφού φέρνει δύο νέες σειρές τηλεοράσεων, την Fire TV Omni Series και την 4-Series.

Η εταιρεία τις αποκαλεί ως «τις πρώτες smart tv’s που κατασκευάστηκαν από την Amazon», υπονοώντας ότι πρόκειται για τηλεοράσεις που κατασκευάστηκαν ειδικά για να χρησιμοποιούν την Alexa, και όχι «απλές» τηλεοράσεις άλλου κατασκευαστή που ενσωματώθηκε η γνωστή φωνητική βοηθός σε δεύτερο χρόνο.

Ο εκπρόσωπος της Amazon, Daniel Rausch, αναφέρει:

Οι έξυπνες τηλεοράσεις υπάρχουν εδώ και δεκαετίες, αλλά δεν νομίζουμε ότι είναι πραγματικά έξυπνες. Δεν είναι πραγματικά τόσο ικανές συγκριτικά με αυτά που θα ήθελαν οι πελάτες να έχουν. Τις περισσότερες φορές, οι τηλεοράσεις παρουσιάζουν μια παθητική εμπειρία. Μπορεί να είναι περίπλοκο και δύσκολο να αλληλεπιδράσεις. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές συσκευές και εμπειρίες περιεχομένου στα σαλόνια των πελατών. Και νομίζω ότι ο συγχρονισμός όλων αυτών είναι μάλλον πολύπλοκος για τους πελάτες. Πιστεύουμε ότι οι τηλεοράσεις έχουν πραγματικά τη δυνατότητα να κάνουν πολύ περισσότερα και να είναι πιο έξυπνες για τους πελάτες.

Η Amazon μπαίνει σε μία αρκετά ασφυκτική αγορά, με έντονο ανταγωνισμό από εταιρείες όπως η Samsung και η LG. Φυσικά, η εταιρεία προσπαθεί να διακριθεί με την ενσωμάτωση της Alexa. Η σειρά Omni διαθέτει τεχνολογία Far-Field (αναγνωρίζει τη φωνή του χρήστη ακόμη και σε θορυβώδη περιβάλλοντα) για τη χρήση της φωνής για μια σειρά δραστηριοτήτων, από παρακολούθηση προγραμμάτων τηλεόρασης, αναπαραγωγή μουσικής ή και gaming.

Το σύστημα διαθέτει ενσωμάτωση με τις πρόσφατα αναπτυγμένες συνομιλίες Alexa, προσφέροντας έναν πιο φυσικό τρόπο να ρωτήσει ο χρήστης τη βοηθό πράγματα όπως «Alexa, τι να παρακολουθήσω» (στην Αγγλική γλώσσα), αν και η συγκεκριμένη εντολή θα κυκλοφορήσει σε beta αργότερα φέτος. Ο χρήστης με αντίστοιχη φωνητική εντολή μπορεί να ζητήσει από την Alexa να παίξει κάτι από το Netflix (Play something from Netflix) ή ακόμη και από το TikTok. Το εξαιρετικά δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο ξεκίνησε στις Fire TV σε Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία και Γαλλία ενώ σύντομα θα γίνει διαθέσιμο και στη Βόρεια Αμερική. Οι χρήστες με άλλα λόγια θα μπορούν να παρακολουθούν σύντομα βίντεο σε μια οθόνη 75 ιντσών.

Η σειρά Omni θα διατίθεται σε 43, 50, 55, 65 και 75 ίντσες και όλες οι τηλεοράσεις θα διαθέτουν 4K ανάλυση. Θα υπάρχει υποστήριξη για HDR10, HLG και Dolby Digital Plus, ενώ τα δύο μεγαλύτερα μοντέλα προσφέρουν και υποστήριξη Dolby Vision. Γενικά, δεν φαίνεται να υπάρχουν πολλές διαφορές μεταξύ της σειράς Omni και της 4-Series. Η δεύτερη θα διατίθεται σε 43, 50 και 55 ίντσες, με τιμές που θα ξεκινούν από τα $370 ενώ θα διαθέτουν όλες ανάλυση 4K. Η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των δύο σειρών φαίνεται να είναι πως η 4-Series έχει τεχνολογία Near-Field για την Alexa ενσωματωμένη στο τηλεχειριστήριο ενώ η σειρά Omni έχει τεχνολογία Far-Field ενσωματωμένη στην τηλεόραση. Όλες οι νέες τηλεοράσεις θα κυκλοφορήσουν τον επόμενο μήνα.

Μαζί με τις τηλεοράσεις θα κυκλοφορήσει και μια νέα έκδοση του Amazon Fire TV Stick 4K Max. Θα κοστίζει $55 προσφέροντας μια σειρά από τα παραπάνω χαρακτηριστικά φωνής, ενώ θα ενσωματώνει τετραπύρηνο επεξεργαστή 1.8GHz και 2GB RAM, υποσχόμενο να φέρει καλύτερες επιδόσεις. Επίσης, θα έχει ασύρματο δίκτυο Wi-Fi 6 αλλά και την gaming υπηρεσία της Amazon, Luna.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα