Έρχονται περισσότερες διαφημίσεις στο iPhone

Την προσθήκη διαφημίσεων σε ορισμένες εκ των υπηρεσιών της φέρεται να εξετάζει η Apple.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg, η εταιρεία από το Κουπερτίνο ήδη δοκιμάζει εσωτερικά τις διαφημίσεις στους χάρτες της. Αυτό φυσικά δεν αποτελεί κάτι πρωτόγνωρο, μιας που το έχουμε δει και σε άλλες υπηρεσίες χαρτών, απλά μέχρι στιγμής όχι σε αυτή της Apple.

Η

τελευταία μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εξετάζει την υιοθέτηση παρόμοιας προσέγγισης και σε άλλες εφαρμογές της όπως τις Books και Podcasts (κάτι που κάνει εδώ και χρόνια αλλού, όπως στα News και Stocks). Όπως λοιπόν οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα μπορούσαν να διαφημιστούν μέσω των χαρτών της Apple (με προβεβλημένες καταχωρήσεις, προτάσεις κλπ), έτσι και οι εκδότες και δημιουργοί περιεχομένου θα είχαν τη δυνατότητα να προωθήσουν τα podcasts ή τα βιβλία τους (μέσω της εμφάνισής τους ψηλότερα στα αποτελέσματα των αναζητήσεων ή χορηγούμενων προτάσεων).

Θυμίζουμε πως παρόμοια τακτική ακολουθείται εδώ και καιρό στο App Store όπου οι developers μπορούν να προωθήσουν τις εφαρμογές και τα παιχνίδια τους μέσω της αναζήτησης. Όπως επισημαίνει μάλιστα το Bloomberg, η Apple δύσκολα θα περιοριστεί στις διαφημίσεις της αναζήτησης αφού είναι αρκετά πιθανό να επεκταθεί και σε άλλα tabs όπως π.χ. το Today (το πρώτο tab που βλέπει ο χρήστης ανοίγοντας το App Store) και τις σελίδες των εφαρμογών, με διαφορετικό φυσικά στυλ (πέραν των σημάνσεων, υπάρχουν και έξτρα διαθέσιμοι χώροι προς πώληση όπως φερ’ ειπείν το «You Might Also Like»).

Τα παραπάνω δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζονται στον Τύπο και μολονότι επίσημη επιβεβαίωση δεν υπάρχει -προφανώς- είναι ηλίου φαεινότερο ότι η Apple «ψάχνεται» προς αυτή την κατεύθυνση. Κάτι καινούριο πάντως που μας κέντρισε το ενδιαφέρον ήταν η αναφορά στην Apple TV  και το λανσάρισμα ενός μοντέλου με διαφημίσεις που όμως θα διατίθεται σε χαμηλότερη τιμή σε σχέση με το ήδη υπάρχον. Disney+ και Netflix άλλωστε κινούνται προς τα εκεί και η Apple μοιάζει έτοιμη να ακολουθήσει τους δύο μεγάλους ανταγωνιστές της.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα