Ελ Σαλβαδόρ: Το Bitcoin έγινε νόμιμο στη χώρα, πώς εξελίχθηκαν όμως τα πράγματα;

21:40 9/9/2021 - Πηγή: Insomnia

Με λίγα λόγια, όχι και τόσο καλή αρχή.

Την Τρίτη, το Ελ Σαλβαδόρ έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που υιοθέτησε επίσημα το Bitcoin ως νόμιμο νόμισμα. Αλλά αυτή η πολύ δημοφιλής για την ώρα αποδοχή του Bitcoin δεν πήγε όπως αναμενόταν με τη χώρα ήδη να έχει αντιμετωπίσει πολλά εμπόδια.

Τι ακριβώς όμως έχει συμβεί; Ας δούμε περιληπτικά όλα όσα έχουν γίνει τις τελευταίες ώρες στο Ελ Σαλβαδόρ.

Ο πρόεδρος Nayib Bukele ήταν αυτός που μέσω Twitter ξεκίνησε
τις «φήμες» που έγιναν τελικά πραγματικότητα για την αποδοχή του Bitcoin. Τελικά, το κρυπτονόμισμα υιοθετήθηκε επίσημα στις 7 ΣεπτεμβρίουΗ χώρα αγόρασε άλλα 200 Bitcoin (περίπου $21 εκατομμύρια) και τώρα πλέον κατέχει συνολικά 400 BitcoinΓια την προώθηση του Chivo Wallet, η επίσημη εφαρμογή Bitcoin της χώρας, ο Bukele υποσχέθηκε σε κάθε χρήστη Bitcoin αξίας $30Αν και το Chivo Wallet app γίνονταν όλο και πιο δημοφιλές, η εφαρμογή δεν ήταν διαθέσιμη στα μεγάλα ηλεκτρονικά καταστήματα εφαρμογών όπως αυτά της Apple, Google και HuaweiΌταν τελικά η εφαρμογή έγινε διαθέσιμη στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Huawei, δεν μπορούσε να διαχειριστεί τον αριθμό των χρηστών που εγγράφονταν ταυτόχρονα. Έτσι, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να «κατεβάσει» τους servers για λίγη ώρα μέχρι να επιλύσει το πρόβλημαΑρκετοί χρήστες αργότερα την ίδια ημέρα, έγραψαν στο Twitter ότι μπορούσαν να πληρώσουν για τον καφέ και το σνακ τους σε καταστήματα όπως McDonald’s και StarbucksΑρκετός κόσμος όμως διαμαρτύρονταν στους χώρους του Ανώτατου Δικαστηρίου. Έλεγαν πως το κρυπτονόμισμα μπορεί να μην είναι χρήσιμο για ανθρώπους όπως οι οδηγοί λεωφορείων και τους απλούς καταστηματάρχεςΜέχρι το τέλος της ίδιας ημέρας, η αξία του Bitcoin έπεσε πάνω από 10%

Το πρόγραμμα υιοθέτησης Bitcoin του Ελ Σαλβαδόρ δεν ξεκίνησε όπως θα ήθελε η χώρα. Ωστόσο, ο Bukele σημείωσε ότι όπως όλες οι καινοτομίες, η διαδικασία απαιτεί λίγο χρόνο έως ότου μπουν όλα σε μια σειρά. Ανέφερε επίσης ότι «δεν θα επιτευχθούν όλα σε μία μέρα ή σε ένα μήνα».


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα