Αναζήτηση τύπου macOS Spotlight θα αποκτήσουν τα Windows 10

Η Microsoft έχει ξεκινήσει τις δοκιμές ενός πλήρους ανασχεδιασμού της λειτουργίας αναζήτησης των Windows 10 στον οποίο περιλαμβάνεται και η ψηφιακή βοηθός Cortana σε όσες χώρες υποστηρίζεται.

Στην ουσία, η Microsoft με την έκδοση Redstone 4 build 17040 που είναι διαθέσιμη για όσους συμμετέχουν στο πρόγραμμα Windows Insider,

ανανεώνει πλήρως την αναζήτηση στα Windows 10, με το τελικό αποτέλεσμα να έχει πολλά κοινά στοιχεία με το Spotlight του macOS, ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά των συσκευών της Apple.

Είναι προσβάσιμο μέσω του συνδυασμού πλήκτρων Win + S και με την ενεργοποίησή του εμφανίζεται ένα παράθυρο αναζήτησης στο κέντρο της οθόνης, μέσω του οποίου ο χρήστης μπορεί να αναζητήσει αρχεία, εικόνες, ρυθμίσεις και εγκατεστημένες εφαρμογές.

Με τη βοήθεια της Cortana, θα είναι δυνατή η αναζήτηση και στο web μέσω της υπηρεσίας Bing για εύρεση ιστοσελίδων, εικόνων και βίντεο online. Ο κλώνος του Spotlight από τη Microsoft διαθέτει όλες τις λειτουργίες που διαθέτει και η αναζήτηση των Windows 10 αυτή τη στιγμή αλλά με ένα εντελώς διαφορετικό σχεδιασμό κάτι που κάνει τις αναζητήσεις πολύ πιο εύκολες.



Για την ώρα η όλη λειτουργία είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο χωρίς να γνωρίζουμε αν η Microsoft θα προσθέσει περισσότερες λειτουργίες μελλοντικά. Η επόμενη έκδοση των Windows 10 με κωδική ονομασία Redstone 4 αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του επόμενου έτους όμως όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα Windows Insider μπορούν να το δοκιμάσουν από τώρα κάνοντας μια απλή αλλαγή στη registry ακολουθώντας τις οδηγίες από την παρακάτω ιστοσελίδα.

[link='Thurrott]https://www.thurrott.com/cloud/144856/microsoft-testing-new-macos-spotlight-like-search-ui-windows-10']Thurrott

Keywords
Τυχαία Θέματα