Ανακοινώθηκαν τα Apple AirTags, για εύκολο εντοπισμό συσκευών και αντικειμένων

Η λειτουργία Find My κάνει τη διαδικασία εξαιρετικά εύκολη.

Η Apple ανακοίνωσε τα Apple AirTags στο πλαίσιο του Spring-Loaded Event.

Τα μικροσκοπικά αντικείμενα, η κυκλοφορία των οποίων φημολογούταν για καιρό, επιβεβαιώθηκαν με κάθε επισημότητα και κυκλοφορούν σύντομα.

Μπορούν να ενσωματωθούν σε τσάντες, κλειδιά και οποιοδήποτε αντικείμενο γενικότερα μπορεί να τα φιλοξενήσει είτε σε κάποιο τσεπάκι είτε μέσω μπρελόκ. Είναι εξαιρετικά ελαφριά, κατασκευασμένα

από ανοξείδωτο ατσάλι και φέρουν πιστοποίηση IP67 που τα καθιστά ανθεκτικά ενάντια στο νερό και τη σκόνη. 

Διαθέτουν επίσης ενσωματωμένο ηχειάκι που παράγει θορύβους για ευκολότερο εντοπισμό τους όταν ο χρήστης βρίσκεται κοντά (στην εμβέλεια του Bluetooth), ενώ το καπάκι τους αφαιρείται για να αλλαχτεί η μπαταρία όταν χρειαστεί - αναφέρεται πως η μπαταρία (τύπου CR2032) αντέχει περίπου ένα χρόνο χρήσης προτού χρειαστεί αλλαγή.

Η διαδικασία σύζευξης με το iPhone είναι πολύ εύκολη: φέρνοντας το AirTag κοντά στο iPhone, η σύνδεση των δύο γίνεται αυτόματα. Έπειτα, οι χρήστες μπορούν να δώσουν ονομασίες στα AirTags για να τα ξεχωρίζουν ευκολότερα μέσω της εφαρμογής. Αν κάποιο AirTag χαθεί, τότε ο χρήστης μπορεί να το ορίσει ως χαμένο κι αν κάποιος άλλος βρεθεί στην εμβέλειά του τότε ο κάτοχος θα λάβει σχετική ενημέρωση εντελώς ανώνυμη και για τις δύο πλευρές.

Αν κάποιος το εντοπίσει και επιθυμεί, μπορεί να το σαρώσει μέσω NFC και να επικοινωνήσει με τον κάτοχο (εφόσον εκείνος έχει δώσει τα απαραίτητα στοιχεία επικοινωνίας). Η Apple στάθηκε στην ιδιωτικότητα, αναφέροντας πως δεδομένα τοποθεσίας ή ιστορικό δεν μένουν στη μνήμη του AirTag, ακόμη κι αν μέσω του δικτύου Find My εντοπιστεί από κάποιον κι αυτό επικοινωνηθεί στον κάτοχο.

Ορίζοντας μέσω της εφαρμογής πως ένα αντικείμενο είναι χαμένο, τότε ξεκινά η αναζήτησή του. Η εταιρεία έκανε ειδική μνεία στο πόσο εύκολα μπορεί να εντοπίσει κανείς οτιδήποτε έχει χάσει, καθώς το κινητό συνδυάζει απτική ανάδραση, ήχους και εικόνες για να κατευθύνει τον χρήστη προς το AirTag. Βέβαια, αυτά ισχύουν για χρήστες iPhone 11 και iPhone 12, καθώς είναι οι συσκευές που ενσωματώνουν το U1 chip (που επίσης ενσωματώνεται στα AirTags) κι έτσι κάτοχοι παλαιότερων iPhone μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα AirTags μεν, αλλά χωρίς τόσο αναλυτικές οδηγίες.

Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης μπορεί επίσης να επιστρατεύσει τη Siri και να ξεκινήσει μια αναζήτηση μέσω φωνητικών εντολών.

Τα AirTags θα είναι διαθέσιμα από τις 30 Απριλίου με κόστος 29$ το ένα ή σε πακέτο τεσσάρων έναντι 99$. Θα κυκλοφορήσουν επίσης αξεσουάρ, όπως δερμάτινα λουράκια, όπου θα τοποθετούνται τα AirTags. Τέλος, κάθε αγοραστής δικαιούνται ένα δωρεάν χαραγμένο σχέδιο (π.χ. emoji) στο μεταλλικό κομμάτι του AirTag, αν αγοράσει τη συσκευή μέσω της Apple.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα