United Fiber: Η νέα εταιρεία των Nova και United Group με στόχο την επιτάχυνση δημιουργίας δικτύων οπτικών ινών

United Fiber ονομάζεται η νέα εταιρεία που σύστησαν η Nova με το United Group, και η οποία θα έχει ως αντικείμενο την κατασκευή και λειτουργία δικτύων οπτικών ινών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η United Fiber θα στηριχθεί στην τεχνογνωσία της Hellenic

Open Fiber, καθώς και «το DNA της United Group, του κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιών και μέσων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη». Στόχος της νέας εταιρείας είναι η επιτάχυνση της επένδυσης γύρω από τη δημιουργία ιδιόκτητου δικτύου οπτικών ινών, που θα ξεπερνά τα 22.000χλμ, καλύπτοντας1,6 εκατομμύρια νοικοκυριά στην Ελλάδα και με χρονικό ορίζοντα το 2027.

Επίσης, η United Fiber καθίσταται και πάροχος χονδρικής προς όλους τους παρόχους υπηρεσιών δικτύων, επιθυμώντας να συνδράμει στην ψηφιοποίηση της χώρας ενισχύοντας και την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.

Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να επισκεφθούν τον επίσημο ιστότοπο της United Fiber προκειμένου να δουν τον αναλυτικό πίνακα με τις περιοχές κάλυψης ανά Νομό σε ότι αφορά  τα προϊόντα χονδρικής FTTx και Εικονικής Τοπικής Αδεσμοποίητης Πρόσβασης (Virtual Local Unbundling – VLU) που έχουν ήδη ενεργοποιηθεί ή είναι σε εξέλιξη οι εργασίες προς ενεργοποίηση 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα