O επόμενης γενιάς Core X είναι ο “Cascade Lake-X” αποκαλύπτει το roadmap της Intel

Στη τελευταία έκδοση του διέρρευσε το roadmap της Intel για την πλατφόρμα desktop client και επομένως αποκαλύφθηκαν τόσο οι ημερομηνίες λανσαρίσματος όσο και οι ονομασίες επερχόμενων σειρών προϊόντων της.

Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν στο Internet, η Intel θα αναβαθμίσει την προϊοντική σειρά high-end desktop (HEDT) Core X το τελευταίο τρίμηνο (Q4) του 2018. Οι νέοι high-end desktop επεξεργαστές Core X θα βασίζονται σε μία αρχιτεκτονική για

την οποία διαβάζουμε για πρώτη φορά, την “Cascade Lake-X”.
Η Intel επιθυμεί ενδεχομένως να κάνει πιο ξεκάθαρες τις διαφορές των multi-core επεξεργαστών της που είναι “Ringbus-based” (όπως είναι οι Coffee Lake, Kaby Lake) από εκείνους που χρησιμοποιούν Mesh Interconnect (π.χ Skylake-X), ώστε να μην συγκρίνονται σε απόδοση στις single-threaded/ less-parallelized εφαρμογές μεταξύ τους στα τυφλά.

Η Intel αναμένεται να λανσάρει το δεύτερο κύμα των 6-core, 4-core και 2-core επεξεργαστών Coffee Lake μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018, αλλά όπως μπορείτε να δείτε δεν γίνεται αναφορά για το λανσάρισμα και κάποιου 8-core επεξεργαστή του είδους μέσα στο 2018. Οι συγκεκριμένοι επεξεργαστές θα συνοδεύονται από περισσότερα chipsets στην 300-series που θα έχουν τις ονομασίες H370 Express, B360 Express και H310 Express.

Το πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς επίσης η Intel θα αναβαθμίσει και τη σειρά των χαμηλής κατανάλωσης μοντέλων της, λανσάροντας νέα 4-core και 2-core SoCs (System-on-Chips) που θα βασίζονται στην αρχιτεκτονική Gemini Lake και θα ανήκουν στις σειρές Pentium Silver και Celeron.

Site: TechPowerUp

Keywords
Τυχαία Θέματα