Nova: Ιδιόκτητο FTTH δίκτυο 10 Gigabit μέχρι το 2027 και εμπορικά πακέτα μέχρι 1 Gbps το Νοέμβριο

09:45 9/9/2022 - Πηγή: Insomnia

Φουλ επίθεση από τη Nova, η οποία θα αναπτύξει υπερσύγχρονο δίκτυο οπτικών ινών 10 Gigabit, παρέχοντας κάλυψη με οπτική ίνα μέχρι το σπίτι (Fiber to the Home) στο 40% του ελληνικού πληθυσμού, καθώς και σε επιχειρήσεις, καλύπτοντας το 70% των Περιφερειών της χώρας.

Το παραπάνω αποτελεί ένα κομμάτι μόνο μιας συνολικής επένδυσης ύψους 2 δις. ευρώ για τα επόμενα 5 χρόνια την οποία ανακοίνωσε χθες σε συνέντευξη τύπου η μητρική εταιρεία

United Group. Έτσι η Nova στο πλαίσιο του πενταετούς στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης, θα δημιουργήσει το δικό της ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών (Fiber to the home), και «θα συνεχίσει να επενδύει σε δίκτυα νέας γενιάς (5G), δίνοντας στην Ελλάδα τη δυνατότητα να γεφυρώσει το χάσμα των ψηφιακών υποδομών με τους Ευρωπαίους εταίρους της».

Όπως διευκρινίστηκε, η αρχή θα γίνει το Νοέμβριο με την ανακοίνωση νέων εμπορικών πακέτων FTTH με ταχύτητες που θα φτάνουν το 1Gbps και με τιμές έκπληξη, χωρίς να δίνονται περισσότερες πληροφορίες. Στα επόμενα 5 χρόνια η Nova φιλοδοξεί να αναπτύξει δίκτυο οπτικών ινών νέας γενιάς 22.000 χιλιομέτρων καλύπτοντας περίπου 1,6 εκατ. γραμμές από το σύνολο των 4,8 εκατ. που υπάρχουν σήμερα στη χώρα. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η επέκταση του δικτύου της Nova θα χωροθετηθεί ακόμα και σε περιοχές που υπάρχει ήδη οπτική ίνα από άλλους παρόχους, με την εταιρεία να επισημαίνει ότι είναι διατεθειμένη να δώσει την δική της μάχη, τόσο σε επίπεδο αλλαγής ρυθμιστικού πλαισίου όσο και σε επίπεδο εμπορικής πολιτικής.

Όπως ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, Παναγιώτης Γεωργιόπουλος, «οι κανόνες του παιχνιδιού των τηλεπικοινωνιών αλλάζουν και υπάρχουν πολλά θέματα που πρέπει να λυθούν. Οι υποδομές θα πρέπει να μοιραστούν όπως γίνεται ήδη σε άλλες χώρες  της ΕΕ, οι οποίες από άποψη συνδεσιμότητας βρίσκονται πολύ πιο μπροστά από την Ελλάδα. Αυτό που υποστηρίζει η Nova είναι είναι να ισχύσει και στην χονδρική ότι ισχύει και στην λιανική ώστε να επιταχυνθεί η ανάπτυξη αλλά και το roll out των δικτύων». Συμπλήρωσε ακόμα ότι «σύντομα θα προσφέρουμε στους συνδρομητές μας, ταχύτητες  έως 1 Gigabit, συμπληρώνοντας έτσι το πρόσφατο λανσάρισμα της πλατφόρμας EON και τη συνεχή ανάπτυξη του δικτύου 5G. Εξελίσσουμε συνεχώς τα προϊόντα και τις υπηρεσίες  μας στην κινητή, σταθερή τηλεφωνία και συνδρομητική τηλεόραση, καθιστώντας την τεχνολογία του αύριο  διαθέσιμη σήμερα».

Η Victoriya Boklag, CEO της United Group δήλωσε: «Η Ελλάδα είναι μια εξαιρετικά σημαντική χώρα για τη United Group. Το έχουμε αποδείξει με την επένδυση ύψους 1,5 δισ. ευρώ που έχουμε ήδη πραγματοποιήσει. Παραμένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας,  με την πρόσθετη επένδυση ύψους 2 δισ. ευρώ που ανακοινώνουμε σήμερα. Αυτό το επενδυτικό σχέδιο περιλαμβάνει την ανάπτυξη ιδιόκτητου δικτύου 10 Gigabit με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, το οποίο θα καλύψει τις ανάγκες για ευρυζωνικές ταχύτητες για τις επόμενες γενιές. Σκοπός μας είναι να προσφέρουμε εξαιρετικά προϊόντα και υπηρεσίες στους Έλληνες καταναλωτές και στις επιχειρήσεις και σήμερα κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα προς την υλοποίηση αυτού ακριβώς του οράματος».


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα