Τυροπιτάκια “αφρός”, με λίγα υλικά και χωρίς σφολιάτα-Λιώνουν στο στόμα

Νέα συνταγή για απίστευτα αφράτα τυροπιτάκια. Η ζύμη, προετοιμάζεται στο μπλέντερ και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό.

Επιπλέον, πέρα από την υπέροχη γεύση και την ευκολία της συνταγής, υπάρχει και η δυνατότητα αποθήκευσης για έως 3 μήνες.

Προετοιμασία συνταγής

Μπορείτε αν θέλετε να αλλάξετε την αναλογία των τυριών, προκειμένου να τα κάνετε περισσότερο αλμυρά ή γλυκά. Με αυτές τις αναλογίες, βγαίνουν 10 μεγάλα τυροπιτάκια.

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε1/4 φλυτζανιού λάδι (60ml)1/2 φλυτζανιού γάλα (120ml)4
φέτες τυρί μοτσαρέλα1/2 φλυτζανιού παρμεζάνα1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι1 φλυτζάνι αλεύριΕκτέλεση συνταγήςΒάλτε τα πάντα μέσα στο μπλέντερ και αρχίστε το ανακάτεμα.Λαδώστε μια φόρμα για cupcake και γεμίστε περίπου έως τα 2/3 κάθε θήκης.Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν (υπολογίστε περίπου 25 λεπτά).Μπορείτε να τα διατηρήσετε στην κατάψυξη, μέχρι και 3 μήνες.Τυροπιτάκια κουρού… σκέτη μαγεία με φέτα, γιαούρτι και αβγάΥλικά1 αβγό1/2 κούπα ελαιόλαδο1 κεσεδάκι (200 γρ.) γιαούρτι στραγγιστό250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + λίγο για τον πάγκο εργασίας1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ1/2 κουτ. γλυκού αλάτι300 γρ. τρίμμα φέτας1-2 κουτ. σούπας σουσάμι, για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Άλειμμα

1 κρόκος αβγού2 κουτ. σούπας νερό

ΕκτέλεσηΧτυπάμε με τον αυγοδάρτη, σε ένα μεγάλο μπολ, το αυγό με το ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν σαν κρέμα. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το γιαούρτι, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθεί.Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και μετά το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι ανακατεύοντας πλέον με το χέρι.Συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να έχουμε μια μαλακιά ζύμη που να ξεκολλάει από το μπολ. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε ακόμη μια κουταλιά αλεύρι. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη.Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά στο ψυγείο.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί ή λαμαρίνα.Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο. Την ανοίγουμε με τον πλάστη ή με το χέρι σε ένα μεγάλο φύλλο.Κόβουμε με μια αναποδογυρισμένη κούπα στρογγυλούς δίσκους ζύμης διαμέτρου 8-10 εκ. Βάζουμε σε κάθε δίσκο από 1 κουταλιά φέτα.Κλείνουμε τη ζύμη σε μισοφέγγαρο. Πατάμε το σημείο της ένωσης για να κολλήσει η ζύμη και να μην χυθεί η φέτα κατά το ψήσιμο. Αραδιάζουμε τα τυροπιτάκια στο ταψί ή στη λαμαρίνα.Ανακατεύουμε τον κρόκο με το νερό και αλείφουμε την επιφάνειά τους. Πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με σουσάμι. Ψήνουμε τα τυροπιτάκια στον φούρνο για 20–25 λεπτά.

The post Τυροπιτάκια “αφρός”, με λίγα υλικά και χωρίς σφολιάτα-Λιώνουν στο στόμα appeared first on Newsitamea.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα