Τι θα συμβαίνει στο σώμα σας εάν τρώτε μπανάνες κάθε μέρα;

Η μπανάνα αποτελείται κατά βάση από φυτικές ίνες και ζάχαρη, γλυκόζη, φρουκτόζη και σουκρόζη. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, μας παρέχει βιταμίνες Α, Β, C, Ε, κάλιο, σίδηρο, ασβέστιο, σελήνιο, ψευδάργυρο, μαγνήσιο, μαγγάνιο και φώσφορο. Με τόσα καλά, τα οφέλη της είναι πολλά. Δείτε, όμως, 6 από αυτά που εμφανίζουν όσοι τις καταναλώνουν καθημερινά.

Υπάρχουν χιλιάδες ιατρικές έρευνες που υποστηρίζουν τις διάφορες θετικές συνέπειες της καθημερινής χρήσης μπανάνας στη διατροφή μας, και μάλιστα πρόσφατα το υπουργείο Υγείας της Αμερικής επέτρεψε την επίσημη υποστήριξη ότι η μπανάνα βοηθά στον

έλεγχο και τη μείωση της αρτηριακής πίεσης και των εγκεφαλικών επεισοδίων.

Σημαντικότερη όλων είναι η καταπληκτική γεύση και η παρουσία της σε κάθε κουζίνα. Η χρήση της στη ζαχαροπλαστική είναι προφανής, αλλά ταυτόχρονα συνδυάζεται εύκολα και με αλμυρά φαγητά.

Παρακάτω διαβάστε μερικά από τα κυριότερα οφέλη

Καούρες. Η μπανάνα είναι φυσικό αντί όξινο και παρέχει ανακούφιση από τις καούρες και τις ξυνίλες. Με μια μπανάνα μπορούμε να καταπραύνουμε τα συμπτώματα καούρας.Πίεση του αίματος. Οι μπανάνες βοηθούν στην ελάττωση της πίεσης του αίματος και προστατεύουν κατά του εμφράγματος γιατί έχουν λίγο νάτριο και πολύ κάλιο που τις κάνουν καλή τροφή για την καρδιά.Ενέργεια. Μια ή δυο μπανάνες πριν την γυμναστική σας δίνει την ενέργεια που χρειάζεστε για μια ή δυο ώρες. Οι χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη υδατάνθρακες, οι βιταμίνες και τα άλατα αυξάνουν την δύναμη στο σώμα σας ενώ το κάλιο βοηθά ενάντια στις μυικές κράμπες.Αναιμία. Οι μπανάνες βοηθούν αυτούς που έχουν αναιμία παρέχοντας το απαραίτητο σίδηρο που ενεργοποιεί τα ερυθρά αιμοσφαίρια και την παραγωγή αιμοσφαιρίνης.Έλκη. Όταν έχετε προβλήματα στομάχου, πολλές τροφές πρέπει να αποφεύγονται. Όχι όμως και οι μπανάνες. Μπορείτε να τις φάτε άφοβα αφού η μαλακιά υφή της καλύπτει το στομάχι και το προστατεύει από τα διαβρωτικά υγρά και τον ερεθισμό.Κατάθλιψη. Βοηθούν να ξεπεράσετε την κατάθλιψη γιατί τα μεγάλα επίπεδα κρυπτοφάνης που έχουν, το σώμα μας τα μετατρέπει σε σεροτονίνη. Η σεροτονίνη είναι ένας νευροδιαβιβαστής του εγκεφάλου που κάνει τον άνθρωπο να χαλαρώνει και να αισθάνεται ευτυχισμένος. Έτσι, οι μπανάνες βοηθούν τους ανθρώπους να αισθάνονται καλύτερα και να νικούν την κατάθλιψη.Δυσκοιλιότητα. Εάν έχετε πρόβλημα φάτε μερικές μπανάνες. Έχουν αρκετές ίνες για να ενεργοποιήσουν την κίνηση του εντέρου και να σας απαλλάξουν από την δυσκοιλιότητα.Νεύρα. Όταν αισθάνεστε νεύρα και στρες, φάτε μια μπανάνα. Βοηθά να ρυθμίσετε το σάκχαρο στο αίμα και η βιταμίνη Β που έχει θα σας ηρεμίσει το νευρικό σας σύστημα. Σας χαλαρώνει και σαν αποτέλεσμα έχετε καλύτερη διάθεση.Έλεγχος της θερμοκρασίας. Τρώγοντας μια μπανάνα κάποια ζεστή μέρα θα σας δροσίσει και θα σας κατεβάσει την θερμοκρασία του σώματος σας.Το ίδιο και αν έχετε πυρετό.Χτίσιμο γερών οστών.Και πάλι το κάλιο της μπανάνας έρχεται να… σώσει την κατάσταση των οστών, αφού όπως έδειξε έρευνα του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Maryland, η αύξηση τροφών πλούσιων σε κάλιο βοηθούν στη διατήρηση της οστικής πυκνότητας. Ακόμη, οι μπανάνες περιέχουν 16% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης μαγγανίου, ένα θρεπτικό συστατικό που εμποδίζει την αρθρίτιδα και την οστεοπόρωση.Καταπολέμηση του καρκίνου. Σύμφωνα με το Αμερικάνικο Ινστιτούτο Έρευνας για τον Καρκίνο, οι φυτικές ίνες παίζουν σημαντικό ρόλο στη μείωση του κινδύνου του καρκίνου του εντέρου και η βιταμίνη C –της οποίας η μπανάνα μας χαρίζει το 17% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης- πιθανόν να μειώνει τον κίνδυνο οισοφαγικού καρκίνου. Γενικότερα, τα φρούτα μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στους πνεύμονες, το στομάχι, το στόμα, το φάρυγγα, το λάρυγγα και τον οισοφάγο, σύμφωνα με το Ινστιτούτο.

Μυστικά διατήρησης

Όταν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε μπανάνες στη ζαχαροπλαστική ή τη μαγειρική, καλό είναι να τις περνάμε από λεμόνι ή από το ζουμί κάποιας κονσέρβας φρούτου για να μην χάνουν το χρώμα τους.

Επίσης, πρέπει να έχουμε στον νου μας να τις αφήνουμε πάντα εκτός ψυγείου για να ωριμάζουν σωστά και να αναπτύσσουν όλες τους τις γευστικές ιδιότητες και τα αρώματα.

Αφήστε τις μπανάνες να ωριμάζουν σε χαρτοσακούλα μαζί με ντομάτες. Τα αποτελέσματα και για τα δύο φρούτα είναι καταπληκτικά. Το ίδιο συμβαίνει και με τα μήλα.

.

ΠΗΓΗ: Τι θα συμβαίνει στο σώμα σας εάν τρώτε μπανάνες κάθε μέρα; Γράφτηκε απο το Newsitamea.

Keywords
Αναζητήσεις
τι θα συμβαινει στο σωμα σας εαν τρωτε μπανανες καθε μερα;
Τυχαία Θέματα