Στυμφαλία: Οδοπορικό στη μαγευτική λίμνη στην ορεινή Κορινθία-ΦΩΤΟ

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την λίμνη Στυμφαλία, εναν προορισμό “μαγεία”, μόλις δυο ώρες από την Αθήνα.

Ανάμεσα στα όρη Κυλλήνη και Ολίγυρτος στην Ορεινή Κορινθία, ξεπροβάλλει η λίμνη των “μύθων”, η επιβλητική λίμνη Στυμφαλία, η οποία είναι ξακουστή για τις ομορφιές και θεωρείται ιδανικό σημείο για βόλτες στη φύση.

Στα φωτογραφικά στιγμιότυπα που θα δείτε από το οδοιπορικό στη λίμνη, θα μπορέσετε να καταλάβετε και όσοι δεν την έχετε επισκεφθείτο πόσο όμορφο τοπίο διαμορφώνει η λίμνη

που βρίσκεται σε οροπέδιο σε υψόμετρο 600 μέτρων, σε συνδυασμό με τα γύρω όρη.

Η Στυμφαλία είναι ελώδης λίμνη που διατηρεί νερό κυρίως τους χειμερινούς μήνες και η έκτασή της φτάνει τα 3,5 τ ετραγωνικά χλμ ενώ το βάθος της Λίμνης στα σημεία οπού καλύπτεται μονίμως από νερό κυμαίνεται από 2,5 μέτρα την Άνοιξη και 0,5 περίπου μέτρο στις αρχές του Φθινοπώρου.

Στην λίμνη βρίσκουν καταφύγιο μεταναστευτικά πουλιά και για πολλά από αυτά η λίμνη αποτελεί τόπο αναπαραγωγής. Αποτελεί προστατευόμενο βιότοπο του Natura 2000 ενώ στην λίμνη επιβιώνει το ψάρι Phoxinellus stymfalicious το οποίο είναι ενδημικό της λίμνης. Χαρακτηριστικό του είναι πως έχει την ιδιότητα να επιβιώνει όταν αποξηραίνεται η λίμνη βυθιζόμενο στο παχύ στρώμα λάσπης που δημιουργείται.

Η Στυμφαλία είναι ξακουστή και από τη μυθολογία αφού συνδέεται με τον έκτο άθλο του Ηρακλή ο οποίος στην περιοχή αντιμετώπισε τις Στυμφαλίδες Όρνιθες. Ο Ηρακλής κατάφερε να παρασύρει τις όρνιθες να βγουν από την πυκνή βλάστηση της λίμνης, χάρη στα κρόταλα από χαλκό που του έδωσε η θεά Αθηνά. Στην συνέχεια ο Ηρακλής πετύχαινε με τα βέλη του τις όρνιθες που αποκαλύπτονταν.

Στις μοναδικές εικόνες θα μπορέσετε επίσης να παρατηρήσετε την αντανάκλαση που κάνουν τα σύννεφα στα νερά της λίμνης, δημιουργώντας έτσι ένα μοναδικής ομορφιάς στιγμιότυπο. Δείτε και εσείς στις παρακάτω φωτογραφίες τη μυθική λίμνη Στυμφαλία.

.

The post Στυμφαλία: Οδοπορικό στη μαγευτική λίμνη στην ορεινή Κορινθία-ΦΩΤΟ appeared first on Newsitamea.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα