Πέθανε ο σχεδιαστής μόδας Γιάννης Τσεκλένης

Ο διάσημος σχεδιαστής Γιάννης Τσεκλένης πέθανε σε ηλικία 82 ετών. Την θλιβερή είδηση του θανάτου του ανακοίνωσε το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα.

Ο Γιάννης Τσεκλένης θεωρείται ένας από τους κορυφαίους Έλληνες σχεδιαστές μόδας.

Ένας από τους κορυφαίους σχεδιαστές μόδας, ο Γιάννης Τσεκλένης έφυγε την Τετάρτη από την ζωή σε ηλικία 82 ετών. Την είδηση για τον χαμό του έκανε γνωστή το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα. «Με μεγάλη μας θλίψη

σας ανακοινώνουμε ότι ένας μεγάλος Έλληνας, ένας άνθρωπος της μόδας, ο δικός μας άνθρωπος, ο διάσημος σχεδιαστής Γιάννης Τσεκλένης έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020 σε ηλικία 82 ετών», αναφέρεται στην ανάρτηση.

Ο Γιάννης Τσεκλένης, ένας πραγματικά μεγάλος άνθρωπος της μόδας, ο οποίος ήταν ο πρώτος που άνοιξε για τους Ελληνες σχεδιαστές το δρόμο για το εξωτερικό.

Δημιουργώντας από νωρίς μια ταυτότητα στις δημιουργίες του ξεχώρισε και αγαπήθηκε τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας, με τις δημιουργίες του να πωλούνται σε δεκάδες χώρες του εξωτερικού.

Εμπνεόταν για τα σχέδια των ρούχων του αλλά και των υφασμάτων του από την Ελλάδα, τον ελληνικό πολιτισμό τον οποία κατάφερε να κάνει μόδα και να τον εξάγει στο εξωτερικό.

Για το έργο του είχε λάβει πολλές τιμητικές διακρίσεις ανάμεσα στις οποίες τον Αργυρό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικος, το Χρυσό Μετάλλιο της Μόδας από το Ελληνικό Ινστιτούτο Μόδας, την Κόρη των Κυκλάδων από το Ελληνικό Κέντρο Μόδας και το βραβείο Δίολκος της Ελληνικής Ακαδημίας Marketing.

Ήταν παντρεμένος με την Έφη Μελά και είχε ένα γιο τον Κωνσταντίνο, γνωστό εννοιολογικό καλλιτέχνη και κινηματογραφιστή.

.

The post Πέθανε ο σχεδιαστής μόδας Γιάννης Τσεκλένης appeared first on Newsitamea.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα