Όλα τα οφέλη και τα μειονεκτήματα της σοκολάτας για την υγεία σου

Η αλήθεια είναι πως η καθημερινή κατανάλωση σοκολάτας αποτελεί πειρασμό. Ένα μικρό σοκολατάκι, ένα ρόφημα ή μερικές καραμέλες από αυτό το συστατικό, αρκούν για να ικανοποιηθεί η λαχτάρα και να ζωγραφιστεί ένα μεγάλο χαμόγελο στο πρόσωπό σου.

Αυτή η φυσική γλυκιά θεραπεία μπορεί να προσφέρει πολλά στην υγεία μας ξεκινώντας από την ενίσχυση της διάθεσής μας.

Διακεκριμένοι ερευνητές σε όλο τον κόσμο

έχουν διαπιστώσει ότι η σοκολάτα έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό και πως είναι το πιο επιθυμητό φαγητό στον κόσμο. Δυστυχώς όμως υπάρχουν και κάποια σοβαρά μειονεκτήματα στη συχνή κατανάλωση σοκολάτας. Συνέχισε να διαβάζεις για να δεις τι ακριβώς συμβαίνει στο σώμα σου όταν τρως σοκολάτα κάθε μέρα.

1) Μειώνεται η αρτηριακή σου πίεση

Η σοκολάτα περιέχει χημικές ουσίες που ονομάζονται φλαβονοειδή, τα οποία βρίσκονται στο κακάο και μπορούν να μειώσουν σημαντικά την αρτηριακή πίεση, σύμφωνα με την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ.

2) Μειώνεται ο κίνδυνος εμφάνισης φλεγμονών

Για να καταπολεμήσει τα μικρόβια, το ανοσοποιητικό σου σύστημα δημιουργεί μια φλεγμονή. Τα κακά νέα είναι ότι μια μακροχρόνια φλεγμονή μπορεί να βλάψει τα κύτταρα, τα οποία στη συνέχεια θα οδηγήσουν σε διαβήτη, αρθρίτιδα, ακόμη και καρκίνο. Ευτυχώς που υπάρχει η σοκολάτα. Συγκεκριμένα η μαύρη σοκολάτα περιέχει χημικές ουσίες με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν αρκετά στη μείωση των φλεγμονών.

3) Προστατεύει το δέρμα από την ηλιακή ακτινοβολία

Αν και ακούγεται τρελό, η σοκολάτα παρέχει στο δέρμα σου προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία. Οι ερευνητές διαπίστωσαν το 2009 ότι όσοι έτρωγαν μαύρη σοκολάτα με υψηλά επίπεδα φλαβανόλης είχαν διπλασιάσει την προστασία τους από την έκθεση στον ήλιο.

4) Ενισχύει τη μνήμη

Οι ειδικοί ανακάλυψαν πως μέσα σε 30 λεπτά από την κατανάλωση σοκολάτας (ειδικά μαύρης) ενισχύεται η ανάκληση μνήμης και η διαδικασία νέων πληροφοριών. Αυτό που είναι ακόμα καλύτερο είναι ότι αυτό κρατάει για αρκετές ώρες μετά την απόλαυση της γλυκιάς αυτής ουσίας.

5) Η καθημερινή κατανάλωση μπορεί να προκαλέσει ημικρανίες

Μερικοί άνθρωποι που καταναλώνουν σοκολάτα έχουν αναφέρει αύξηση των ημικρανιών. Οι ημικρανίες μοιάζουν πολύ με τους απλούς πονοκεφάλους όμως αυτό που συμβαίνει στο σώμα σου μπορεί να είναι εξουθενωτικό. Το 22% των ανθρώπων που πάσχουν από ημικρανίες έχουν αποδώσει τον πόνο τους στη νόστιμη αυτή λιχουδιά.

6) Ενισχύεται η αύξηση του σωματικού βάρους

Η σοκολάτα είναι μια συμπυκνωμένη πηγή θερμίδων και η τακτική κατανάλωση μπορεί να οδηγήσει μελλοντικά σε εμφανής αύξηση του σωματικού βάρους.

Το 22% των ανθρώπων που πάσχουν από ημικρανίες έχουν αποδώσει τον πόνο τους στη νόστιμη αυτή λιχουδιά.

Η κατανάλωση σοκολάτας ενισχύει την ανάκληση μνήμης.

Έρευνα απέδειξε πως όσοι έτρωγαν μαύρη σοκολάτα με υψηλά επίπεδα φλαβανόλης είχαν διπλασιάσει την προστασία τους από την έκθεση στον ήλιο.

Η μαύρη σοκολάτα περιέχει χημικές ουσίες με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη μείωση των φλεγμονών.

Η σοκολάτα περιέχει χημικές ουσίες που ονομάζονται φλαβονοειδή, τα οποία βρίσκονται στο κακάο και μπορούν να μειώσουν σημαντικά την αρτηριακή πίεση.

Plus.Queen.gr

The post Όλα τα οφέλη και τα μειονεκτήματα της σοκολάτας για την υγεία σου appeared first on Newsitamea.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα