Να βρίσκεις πάντα χρόνο για τον άνθρωπό σου

Τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου να μην τον θεωρείς δεδομένο. Ούτε κτήμα σου. Ούτε πιόνι στη σκακιέρα, που θες να είσαι συνεχώς εσύ ο νικητής! Είναι ο άνθρωπός σου, το στήριγμά σου, το άλλο σου μισό.

Γι’ αυτό πάντα πρέπει να βρίσκεις χρόνο να του αφιερώνεις. Όχι με το ζόρι. Όχι επειδή πρέπει, αλλά επειδή το θες. Φρόντισε να δημιουργείς προϋποθέσεις, να ψάχνεις τρόπους, να εφευρίσκεις κόλπα για να κρατάς ζωντανό το “μαζί”. Η σχέση “θέλει δουλειά” και υποχωρήσεις, χωρίς

βέβαια να ακυρώνονται οι προσωπικότητες και να αλλάζουν οι χαρακτήρες!

Τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου να τον θαυμάζεις. Να στέκεσαι στα θετικά του και να του εκδηλώνεις την αγάπη σου σε κάθε ευκαιρία και με κάθε τρόπο. Μην επιτρέπεις σε χαζοεγωισμούς και πείσματα να απειλούν τη φλόγα της αγάπης σας. Μη διορίζεις τη ρουτίνα της καθημερινότητας μαέστρο στη μελωδία της ζωής σας.

Δεν είναι εύκολο το ”μαζί”, το ξέρω. Ούτε ζούμε σ’ έναν κόσμο χωρίς προβλήματα και έννοιες. Πιάσε το χέρι του ανθρώπου που έχεις δίπλα σου και χαμογέλασέ του. “Χάιδεψε” την ψυχή του, φρόντισε τις πληγές του και μαζί κοιτάξτε μπροστά. Γελάστε, παίξτε, διασκεδάστε, μαλώστε, φωνάξτε, θυμώστε αλλά μαζί. Η ζωή θα βάζει πάντα εμπόδια αλλά εσείς μαζί θα τα ξεπερνάτε πιο εύκολα. Φτιάξτε τις προϋποθέσεις. Μην περιμένετε να γίνουν από μόνες τους ιδανικές οι συνθήκες.

Ένα τηλεφώνημα για να πεις “σ’ αγαπώ” μέσα στο φόρτο της ημέρας, ποτέ δεν είναι περιττό! Βρείτε τον χρόνο γι’ αυτά τα “μικρά” που θα κάνουν την καθημερινότητά σας μεγάλη! Τίποτα δεν είναι δεδομένο και εύκολο αλλά και τίποτα ακατόρθωτο!

Δέσποινα Χατζάκη

loveletters.gr

The post Να βρίσκεις πάντα χρόνο για τον άνθρωπό σου appeared first on Newsitamea.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα