Έλλειψη μαγνησίου: Δείτε αν κινδυνεύετε-ΦΩΤΟ

Το μαγνήσιο εμπλέκεται σε περισσότερες από 300 χημικές διεργασίες του ανθρώπινου οργανισμού.

Είναι δύσκολο όμως να διαπιστώσει κανείς αν έχουν μειωθεί τα επίπεδά του, καθώς τα συμπτώματα σε περίπτωση έλλειψης είναι ασαφή.

Τα βασικότερα από αυτά –ναυτία, κόπωση, απώλεια όρεξης κ.α.– μπορούν να αποδοθούν σε πολλές άλλες διατροφικές ελλείψεις και παθήσεις.

Ορισμένα άτομα διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο έλλειψης μαγνησίου λόγω της φαρμακευτικής αγωγής που λαμβάνουν ή λόγω κάποιας υποκείμενης πάθησης που επηρεάζει

το ρυθμό απορρόφησης του μαγνησίου.

Δείτε ποιες παθήσεις και καταστάσεις επηρεάζουν την απορρόφηση του στοιχείου:

Τα άτομα που πάσχουν από διαταραχές του γαστρεντερικού, όπως η νόσος του Crohn ή η κοιλιοκάκη (δυσανεξία στη γλουτένη), ενδέχεται να μην απορροφούν επαρκώς το μαγνήσιο που λαμβάνουν μέσω της διατροφής τους.

Τα άτομα με διαβήτη τύπου 2 συχνά παρουσιάζουν έλλειψη μαγνησίου, καθώς σημαντική ποσότητα του ιχνοστοιχείου χάνεται μέσω των ούρων

Παράγοντες όπως η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, κάποια πάθηση των νεφρών και το έντονο στρες ενδέχεται να επηρεάσουν αρνητικά το ρυθμό απορρόφησης του μαγνησίου.

Τέλος, όσο μεγαλώνετε μειώνεται ο ρυθμός απορρόφησης μαγνησίου από τον οργανισμό και ταυτόχρονα αυξάνεται ο ρυθμός απόρριψης του ιχνοστοιχείου, οπότε πρέπει η πρόσληψη μαγνησίου να είναι μεγαλύτερη.

ΠΗΓΗ: Onmed.gr  ,  www.prevention.com

The post Έλλειψη μαγνησίου: Δείτε αν κινδυνεύετε-ΦΩΤΟ appeared first on Newsitamea.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα