Κορονοϊός: Σκέψεις για lockdown έως τις 21 Δεκεμβρίου-Η ανησυχία των λοιμωξιολόγων για το τρίτο κύμα

Οι ειδικοί εστιάζουν στο πότε θα “χτυπήσει” το τρίτο κύμα κορονοϊού στη χώρα.

Δεδομένη θεωρείται πια η παράταση μίας εβδομάδας του lockdown προκειμένου να ανασχεθεί η διασπορά του κορονοϊού, μετά τις πρωινές δηλώσεις του Στέλιου Πέτσα για συνέχιση της καραντίνας έως τις 7 Δεκεμβρίου.

Ερωτηματικό παραμένει ακόμη το αν όντως θα υπάρξει σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων στις αρχές του επόμενου μήνα ή αν θα δοθεί και νέα παράταση.

Σύμφωνα με

το κεντρικο δελτίο ειδήσεων του OPEN το οποίο επικαλείται λοιμωξιολόγους – και μάλιστα από την επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας- υπάρχουν μαθηματικά μοντέλα βάσει των οποίων, αν ξεκινήσει η άρση των μέτρων από τις 7 Δεκεμβρίου, είναι πιθανό το τρίτο κύμα του κορονοϊού να έρθει στη χώρα ακόμα και πριν την Πρωτοχρονιά.

Όμως σε περίπτωση που η σταδιακή άρση των μέτρων γίνει από τις 21 Δεκεμβρίου, τότε φαίνεται ότι το τρίτο κύμα θα “χτυπήσει” στα τέλη Ιανουαρίου. Τότε – κατά τις ίδιες πηγές – θα έχουμε ήδη και το εμβόλιο το οποίο θα συνδράμει στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί, ωστόσο η κυβέρνηση θα συνυπολογίσει τις εισηγήσεις των ειδικών προκειμένου να καταλήξει στην πιο ενδεδειγμένη ημερομηνία σταδιακής άρσης των περιορισμών που έχουν τεθεί σε εφαρμογή από τις 7 Νοεμβρίου.

Κορονοϊός: Ανησυχία για επτά “κόκκινες” περιοχές

Κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε στο υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, λέγοντας ότι “ιδιαίτερα σε κάποιες περιοχές αποτελεί και πηγή ανησυχίας. Τέτοιες περιοχές που εμφανίζουν πολύ υψηλά κρούσματα σε σχέση με τον πληθυσμό τους είναι η Θεσσαλονίκη, οι Σέρρες, η Λάρισα, η Μαγνησία, η Αιτωλοακαρνανία, η Αχαΐα και η Λέσβος”.

Επεσήμανε δε ότι “ιδίως για την πόλη της Πάτρας ενόψει του Αγίου Ανδρέα, αυτής της μεγάλης γιορτής για την πόλη, εφιστούμε την προσοχή σε όλους ώστε να τηρούν τα μέτρα, να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό και να γιορτάσουν μέσα μαζί με την οικογένειά τους. Όχι με ανταλλαγή επισκέψεων που ούτως ή άλλως απαγορεύονται”.

“Κάνουμε έκκληση να μη γίνει μία ακόμη μεγάλη τοπική γιορτή λόγος υπερμετάδοσης” τόνισε ο κ. Πέτσας.

thetoc.gr

The post Κορονοϊός: Σκέψεις για lockdown έως τις 21 Δεκεμβρίου-Η ανησυχία των λοιμωξιολόγων για το τρίτο κύμα appeared first on Newsitamea.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα