Κορονοϊός – Σαρηγιάννης: Βαδίζουμε στο χειρότερο σενάριο – Πιθανόν να ξεπεράσουμε τα 2.000 κρούσματα την ημέρα

Ο καθηγητής του ΑΠΘ, Δημήτρης Σαρηγιάννης, τόνισε πως βαδίζουμε στο χειρότερο δυνατό σενάριο, αναφορικά με τα κρούσματα.

Ο καθηγητής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας σήμερα στην πρωινή εκπομπή του OPEN σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού, τόνισε πως βαδίζουμε στο χειρότερο δυνατό σενάριο, αναφορικά με τα κρούσματα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σαρηγιάννης δήλωσε: “Εδώ και 10 μέρες βαδίζουμε στο χειρότερο σενάριο…

να ξεπεράσουμε τα 2.000 κρούσματα την ημέρα! Θα πρέπει να ληφθούν μέτρα”.

Αναφορικά με την προοπτική ενός νέου lockdown, ο καθηγητής διευκρίνισε ότι: “Συζητάμε για μερικά lockdown. Συζητάμε με ποιο σχήμα μπορεί να γίνει αυτό για να μην επηρεαστεί η κοινωνική και οικονομική ζωή. Πρέπει να είμαστε πιο γενναίοι με τα μέτρα”, ενώ πρότεινε ενδεικτικά τη μείωση επαφών και την τηλεργασία.

Τέλος, ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε πως πρέπει να υπάρξει παρέμβαση έως τις 20 Οκτώβρη για να σταματήσει η αυξητική τάση των κρουσμάτων, καθώς η δυναμική τους μπορεί να γίνει ακόμη χειρότερη.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τετάρτη, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 312 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, “Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 14.041, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες. 2462 (17.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5972 (42.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Την ίδια ώρα, 67 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 20 (29.9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 176 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ”.

.

The post Κορονοϊός – Σαρηγιάννης: Βαδίζουμε στο χειρότερο σενάριο – Πιθανόν να ξεπεράσουμε τα 2.000 κρούσματα την ημέρα appeared first on Newsitamea.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα