Καρκίνος πνεύμονα: Πώς θα μειώσετε τον κίνδυνο-ΒΙΝΤΕΟ

Σύμφωνα με έρευνες, το 1/5 όσων διαγιγνώσκονται με καρκίνο του πνεύμονα, δεν κάπνισαν ποτέ στη ζωή τους.

Παρόλα αυτά, τα στοιχεία δείχνουν ότι τα ποσοστά καρκίνου του πνεύμονα αυξάνονται.

Ο τύπος καρκίνου του πνεύμονα που αφορά τόσο τους καπνιστές, όσο και τους μη καπνιστές, είναι γνωστός ως αδενοκαρκίνωμα. Παρότι το κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα, η αποχή από αυτό δεν εγγυάται μία ζωή χωρίς χωρίς καρκίνο.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι άλλο πρέπει να κάνετε για να προστατευτείτε:

Ο καρκίνος στον πνεύμονα είναι ένα είδος καρκίνου που ξεκινά

από τα κύτταρα και τους ιστούς των πνευμόνων και μπορεί να κάνει μεταστάσεις σε άλλα σημεία του σώματος. Παρόλο που είναι πολύ ψηλά στη λίστα των αιτιών θανάτου παγκοσμίως, ταυτόχρονα είναι και ένας καρκίνος που προλαμβάνεται εύκολα μέσω της αποφυγής του καπνίσματος, συμπεριλαμβανομένου και του παθητικού καπνίσματος. Στη χώρα μας, ο καρκίνος του πνεύμονα είναι ο συχνότερος που απαντάται στους άνδρες και ο δεύτερος συχνότερος στις γυναίκες.

Μπορεί να έχει διάφορους ιστολογικούς τύπους. Οι συχνότεροι είναι ο μικροκυτταρικός καρκίνος πνεύμονα, ο οποίος είναι μια κακοήθεια νευροενδοκρινούς χαρακτήρα που απαντάται συνήθως σε ανθρώπους που καπνίζουν έντονα και ο μη μικροκυτταρικός, ο οποίος αποτελεί το 80% των συνολικών κρουσμάτων και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει το αδενοκαρκίνωμα ή το καρκίνωμα από πλακώδες επιθήλιο.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr

The post Καρκίνος πνεύμονα: Πώς θα μειώσετε τον κίνδυνο-ΒΙΝΤΕΟ appeared first on Newsitamea.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καρκίνος, Πώς, -ΒΙΝΤΕΟ,karkinos, pos, -vinteo