Η 15χρονη Νεφέλη που έσωσε την αδερφή της από πνιγμό ζητά μάθημα Α’ Βοηθειών στα σχολεία-ΒΙΝΤΕΟ

«Είδα την αδερφή μου πεσμένη κάτω. Αμέσως έτρεξα να αξιολογήσω αν αναπνέει. Όταν κατάλαβα ότι δεν αντιδρά, ούτε αναπνέει, συνέχισα με 5 εμφυσήσεις…» περιγράφει η 15χρονη Νεφέλη με τρεμάμενη φωνή, αναφερόμενη στις σοκαριστικές στιγμές που έζησε, όταν η 10χρονη αδερφή της βρέθηκε στον πάτο της πισίνας, βάθους 3,5 μέτρων.

Το συμβάν έλαβε χώρα το 2018 και για καλή τύχη όλων -και κυρίως της 10χρονης Δανάης- η Νεφέλη είχε πριν από λίγο καιρό παρακολουθήσει σεμινάριο Α’ Βοηθειών στο σχολείο της, μέσω του εθελοντικού εθνικού προγράμματος »KIDS SAVE

LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές», το οποίο έχει ήδη ξεπεράσει τους 50,000 εκπαιδευμένους μαθητές στα σχολεία Α’/Βάθμιας & Β’/Βάθμιας εκπαίδευσης όλης της Χώρας.

Δείτε εδώ την περιγραφή της ιστορίας της:

Το πρόγραμμα ξεκίνησε από τον επιστημονικά υπεύθυνο του προγράμματος και Διασώστη του ΕΚΑΒ κο Αναστάση Στεφανάκη το 2010 στα σχολεία της Χαλκιδικής και το 2016 πήρε το πράσινο φως και την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την επίσημη επέκταση του σε όλη τη Χώρα.

Η οργάνωση και υλοποίηση του καινοτόμου και φιλόδοξου αυτού εκπαιδευτικού προγράμματος ανήκει αποκλειστικά στον νεοσύστατο Ανθρωπιστικό Οργανισμό KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές και την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας, ακολουθώντας τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Γίνεται κατανοητό από τα παραπάνω, πόσο απαραίτητο είναι ένα μάθημα Α’ Βοηθειών, εθελοντισμού και αλληλεγγύης στον συνάνθρωπο να θεσμοθετηθεί και να εισαχθεί στο ωρολόγιο πρόγραμμα των ελληνικών σχολείων.

Αυτό, βέβαια, απαιτεί πολιτική βούληση, την συνδρομή της Υπουργού Παιδείας κας Νίκης Κεραμέως με σκοπό την κατάθεση του Σχεδίου Νόμου που ετοίμασαν οι δύο φορείς στην Βουλή των Ελλήνων, για την ψήφισή του.

Ας ελπίσουμε η Νεφέλη να εισακουστεί και να γίνει η ευχή της πραγματικότητα.

infokids.gr

The post Η 15χρονη Νεφέλη που έσωσε την αδερφή της από πνιγμό ζητά μάθημα Α’ Βοηθειών στα σχολεία-ΒΙΝΤΕΟ appeared first on Newsitamea.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
15χρονη Νεφέλη, Α’ Βοηθειών,15chroni nefeli, a’ voitheion