Επιταγή 600 ευρώ: «Κλείδωσε» το επίδομα – Οι δικαιούχοι, πως θα πάρετε τα χρήματα και πότε χάνετε το κουπόνι

Σάλος έχει προκληθεί στις εκπαιδευτικές μονάδες με την επιταγή που φτάνει μέχρι και τα 600 ευρώ για την αγορά τεχνικού εξοπλισμού.

Πανικός με τους δικαιούχους του voucher έως και 600 ευρώ σε εκπαιδευτικούς δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων για την αγορά εγκεκριμένου τεχνολογικού εξοπλισμού.

Πότε χάνετε την επιταγή

Οι επιταγές 200 ευρώ (voucher) μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους δικαιούχους μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου 2022, για την αγορά εγκεκριμένου

τεχνολογικού εξοπλισμού.

Η ειδική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων επιχορήγησης (vouchers αξίας 200 ευρώ) από τους δικαιούχους του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ» είναι ήδη σε λειτουργία.

Ο κύκλος αυτός απευθύνεται σε:

α) εκπαιδευτικούς και μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού – Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, χωρίς κοινωνικά ή άλλα κριτήρια, οι οποίοι απασχολούνται σε δημόσια ή ιδιωτικά σχολεία

β) οικογένειες οι οποίες επλήγησαν από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε περιοχές της ελληνικής επικράτειας από την 27η Ιουλίου 2021 έως και την 13η Αυγούστου 2021 και οι οποίες έχουν εξαρτώμενα μέλη που φοιτούν σε εκπαιδευτικές δομές της χώρας.

Ο νέος κύκλος του Προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα», σε αντιστοιχία με τον πρώτο, στο πλαίσιο του οποίου, ενισχύθηκαν περισσότεροι από 500.000 νέοι 4-24 ετών, θα διανείμει στους δικαιούχους επιταγές των 200 ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop).

Οι δικαιούχοι του προγράμματος μπορούν να ενημερωθούν σχετικά με την «Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ» στην ιστοσελίδα του Προγράμματος και να υποβάλουν την αίτησή τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα https://beneficiary.digital-access.gov.gr/

Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται από τους δικαιούχους έως και την 8η Ιουλίου 2022

Αφού η αίτησή τους εγκριθεί, οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν αναφορικά με την επιταγή τους μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος, καθώς και με SMS στο κινητό τηλέφωνο το οποίο δήλωσαν στην αίτησή τους.

Οι επιταγές μπορούν να χρησιμοποιηθούν έως και την 30η Σεπτεμβρίου 2022 για την αγορά εγκεκριμένου τεχνολογικού εξοπλισμού της επιλογής των δικαιούχων, από εγκεκριμένο προμηθευτή της επιλογής τους. Τα Μητρώα Εγκεκριμένων Προμηθευτών και Εγκεκριμένου Εξοπλισμού βρίσκονται διαθέσιμα στην ιστοσελίδα https://www.ktpae.gr/erga/ψηφιακή-μέριμνα-ιι/

Οι δικαιούχοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις επιταγές είτε για την κάλυψη του συνολικού κόστους του εξοπλισμού της επιλογής τους είτε για την κάλυψη μέρους του συνολικού κόστους, εφόσον αυτό ξεπερνά την αξία των διαθέσιμων επιταγών.

Οι οικογένειες με περισσότερους από έναν ωφελούμενους μπορούν να χρησιμοποιήσουν έως και τρεις επιταγές για την αγορά μίας μοναδικής συσκευής, εφόσον το επιθυμούν.

Πώς μπορείτε να κάνετε αίτηση

Μπείτε στο δικτυακό τόπο https://www.digital-access.gov.gr για να ενημερωθείτε για το Πρόγραμμα, πριν από την υποβολή της παρούσας αίτησης και μάθετε

–εάν καλύπτετε τα κριτήρια επιλεξιμότητας και δικαιούστε να λάβετε επιταγή
την αναλυτική διαδικασία για την υποβολή της αίτησης επιχορήγησης, τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματά σας
-εάν ανήκετε σε κατηγορία που μπορεί να συμμετάσχει στο Πρόγραμμα, καθώς και τις σχετικές προθεσμίες

Μπείτε στην εφαρμογή χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς που έχετε στο Taxisnet και επιβεβαιώστε τα στοιχεία σας δηλώνοντας επιπλέον το ΑΦΜ και ΑΜΚΑ σας.

Δηλώστε τον αριθμό του προσωπικού σας κινητού τηλεφώνου ώστε να λαμβάνετε έγκαιρη και εμπιστευτική πληροφορία από το Πρόγραμμα μέσω SMS (όπως για παράδειγμα τους κωδικούς των επιταγών σας).

Πόσες αιτήσεις έχουν γίνει

Ήδη ο αριθμός των αιτήσεων έχει υπερβεί τις 110.000 και προσεγγίζει με γοργούς ρυθμούς τον αριθμό του συνόλου των δικαιούχων που είναι 170.000.

Οι πρώτες επιταγές έχουν ήδη εκδοθεί και έχουν σταλεί τα σχετικά sms στα κινητά των εκπαιδευτικών οι οποίοι αγοράζουν κανονικά τον εξοπλισμό που επιθυμούν. Αυτές μπορούν να αξιοποιηθούν για την αγορά εγκεκριμένου τεχνολογικού εξοπλισμού της επιλογής των δικαιούχων, από εγκεκριμένο προμηθευτή της επιλογής τους.

Τα ποσά που αναλογούν σε κάθε δικαιούχο

Την επιταγή που η βασική της αξία είναι 200 ευρώ ορισμένες οικογένειες θα την λάβουν «τριπλή» -που είναι και το πλαφόν- αν για παράδειγμα και οι δύο σύζυγοι ανήκουν στην εκπαιδευτική κοινότητα, είναι πυρόπληκτοι και έχουν παιδί φοιτητή ή φοιτήτρια.

H συγκεκριμένη οικογένεια που πληροί τις προϋποθέσεις για τρία voucher των 200 ευρώ, έχει επίσης την δυνατότητα να διαθέσει το σύνολο του ποσού των 600 ευρώ, και τα τρία voucher δηλαδή, για την αγορά μιας συσκευής. Τις επιταγές αξίας έως και 600 ευρώ για την αγορά tablet, laptop ή desktop μπορούν να διεκδικήσουν και εκπαιδευτικοί του ιδιωτικού τομέα.

Ήδη οι δικαιούχοι του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ», για να λάβουν την επιταγή έως και 600 ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού υποβάλλουν την αίτησή τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα https://beneficiary.digital-access.gov.gr/

The post Επιταγή 600 ευρώ: «Κλείδωσε» το επίδομα – Οι δικαιούχοι, πως θα πάρετε τα χρήματα και πότε χάνετε το κουπόνι appeared first on Newsitamea.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα