Δεν έπινε, δεν κάπνιζε και τον ξεπάστρεψε στα 35 του, μέσα σε λίγες μέρες ο κoρoνoio-BINTEO

Κορονοϊός: Προβληματίζει ο θάνατος του 35χρονου – Δεν έπινε, δεν κάπνιζε, ήταν υγιής.Τι λέει η οικογένεια.

Οι ειδικοί επιστήμονες προσπαθούν να φωτίσουν τον θάνατο του 35χρονου υγιέστατου άνδρα από κορονοϊό, ένας θάνατος που δεν συνάδει με τα μέχρι τώρα δεδομένα για τα χαρακτηριστικά της πανδημίας και το ποιους πλήττει ο ιός.

Την ίδια ώρα, η πεθερά του νεαρότερου θύματος στην Ελλάδα μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για την ξαφνική απώλεια του 35χρονου, ο οποίος ήταν και πατέρας ενός μικρού κοριτσιού.

“Μέχρι

την Παρασκευή (10 Απριλίου) ο γαμπρός μου δούλευε. Το ίδιο βράδυ είχε ρίγος, το Σάββατο το πρωί έκανε 38 πυρετό, μετά κατέβηκε ο πυρετός με κομπρέσες κλπ κι εκείνη την ημέρα έπαιξε στο μπαλκόνι του σπιτιού με την κόρη του. Το βράδυ ανέβασε ξανά πυρετό 38 και μισό. Την Κυριακή έπαιρναν τηλέφωνο τον ΕΟΔΥ που τους έλεγε να καθίσουν 3 ημέρες στο σπίτι για να δουν πώς θα εξελιχθεί. Η κόρη μου ρώτησε μήπως πρέπει να πάνε στο νοσοκομείο γιατί στο σπίτι υπάρχει κι ένα παιδάκι ενάμιση έτους” είπε αρχικά η πεθερά του.

“Στο νοσοκομείο τελικά τον πήγα εγώ. Πήραμε σε έναν γιατρό τηλέφωνο τη Δευτέρα και μας έδωσε μια αντιβίωση. Θα κάνω μια παρένθεση, λέγοντας πως φταίει και το κράτος, που μας άφησε αβοήθητους, καθώς κανείς γιατρός δεν μας δεχόταν, ούτε ιδιωτικός ούτε στο κέντρο υγείας, όταν τους λέγαμε πως έχει πυρετό.

Τον πήγα περπατώντας στο νοσοκομείο, τη Μεγάλη Τετάρτη. Οταν κάναμε την εισαγωγή είχε 38 πυρετό και τίποτε άλλο. Του μέτρησαν το οξυγόνο και είχε 95.

Το πρώτο τεστ που του έγινε τη Μ. Τετάρτη ήταν αρνητικό. Αρνητικό ήταν και το δεύτερο. Του έβγαλαν ακτινογραφία η οποία έδειξε μια διήθηση, έτσι μας είπαν. Οι αιματολογικές του ήταν πολύ καλές. Μετά ρώτησε η κόρη μου τους γιατρούς για τα τεστ που θα έπρεπε να κάνει όλη η οικογένεια, αν έβγαιναν τα δικά του τεστ θετικά. Της απάντησαν πως πρέπει να περιμένουμε, καθώς μπορεί να είμαστε ασυμπτωματικοί και θα κάναμε το τεστ μόνο αν εμφανίζαμε κάποιο σύμπτωμα. Πήραν τον γαμπρό μου μέσα, του έκαναν το πρώτο τεστ και το δεύτερο τεστ, που βγήκαν αρνητικά”.

Στη συνέχεια η γυναίκα αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο ενημερώθηκαν για την διασωλήνωση του 35χρονου, αλλά και ότι μεσολάβησε μέχρι να χάσει τη μάχη για τη ζωή του.

“Την Μεγάλη Παρασκευή το απόγευμα τον μετέφεραν στο “Γεννηματά” για να κάνει αξονική και εκεί είδαν μια πολύ βαριά πνευμονία. Την ίδια μέρα τον έβαλαν σε οξυγόνο, καθώς είχαν διαπιστώσει πως είχε πέσει, υπήρχε κορεσμός.

Την Μ. Παρασκευή το βράδυ στις 12 μας πήραν τηλέφωνο για να μας πουν πως θα τον μεταφέρουν στη ΜΕΘ και θα τον διασωληνώσουν, επειδή η κατάστασή του έχει επιδεινωθεί. Όταν κατέβηκε στη ΜΕΘ, δεν είχαμε καμία επικοινωνία.

Τη Δευτέρα του Πάσχα βγήκε θετικός στον κορονοϊό. Μας πήραν τηλέφωνο μετά τις 5 το απόγευμα και μας είπαν πως είναι θετικός. Την ίδια μέρα το βράδυ έφυγε από τη ζωή.

Ήταν ένα νεότατο παιδί, που δεν κάπνιζε, δεν είχε πρόβλημα υγείας, δεν ήταν κανένας παππούλης για να μην μας ενημερώνουν. Στις 27 Απριλίου είχε τα γενέθλιά του… Οταν με πήραν για να μας πουν πως απεβίωσε, μας είπαν πως θα έπρεπε να κάνουμε το τεστ. Δεν μας έχουν πάρει ακόμα τηλέφωνο”.

Σε βαθιά οδύνη βρίσκεται και ο παππούς του 35χρονου.

“Δεν κάπνισε, πιοτό δεν έβαλε στο στόμα του. Τίποτα βρε παιδί μου, τίποτα! Δεν είχε αρρωστήσει το παιδί, δεν είχε ποτέ αρρωστήσει και να πάει στο νοσοκομείο. Τι να πω, βρε κορίτσι μου; Τι να κάνεις; Τώρα πρόσφατα είχε παντρευτεί. Ένα 18 μηνών παιδάκι έχουν και έμεινε τώρα αυτό ορφανό”, είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Στη συνέχεια αποκάλυψε ποια ήταν η τελευταία κουβέντα: “Ήταν μια χαρά το παιδί, με το τηλέφωνο μιλούσαμε. “Καλά είσαι;” “Έχω λίγο πυρετό και αυτό θα κατέβει. Προσπαθούν οι γιατροί”, λέει. Ε, ξαφνικά σε δυο τρεις ώρες μετά πέθανε το παιδί, αν είναι δυνατόν δηλαδή! Αν είναι δυνατόν!”.

Προβληματισμός στην επιστημονική κοινότητα

Στον θάνατο του 35χρονου ξυλουργού από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος είναι ο νεαρότερος που χάθηκε στην Ελλάδα από τον κορονοϊό, αναφέρθηκε εκτενώς ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.

“Δυστυχώς καταγράφονται και θάνατοι σε νεαρούς συμπολίτες μας χωρίς να υπάρχουν άλλα νοσήματα. Το ίδιο συμβαίνει με τις πνευμονίες και τη γρίπη” είπε ο κ. Τσιόδρας. “Παραμένει το ερώτημα τι συμβαίνει με τέτοιους θανάτους. Σε κάποιες περιπτώσεις ανακαλύπτεται υποκείμενο νόσημα που δεν είχε διαγνωστεί. Σε κάποιες άλλες μένουμε με την απορία, είπε ακόμα.

Ο εκπρόσωπος του υπ. και καθηγητής Λοιμωξιολογίας είπε ακόμα “ότι μεγάλο ρόλο παίζει και το φορτίο που μεταφέρει ο καθένας. Και βεβαίως τα γονίδια του καθενός και η προδιάθεση που μπορεί να έχει κανείς για κάποιο σοβαρό νόσημα”, ενώ αναφερόμενος στον έρπητα είπε ότι ο ιός προκαλεί εγκεφαλίτιδα πολλές φορές και τον θάνατο, ενώ σε άλλους απλά ένα σπυράκι.

“Επίσης, η μορφή της νόσου που αφορά τον πνεύμονα και την καρδιά και προκαλεί ιογενή σήψη και κατάρρευση του οργανισμού. Μια τελευταία εξήγηση επίσης είπε είναι ότι κάποιοι σοβαρά ασθενείς που έχουν χαμηλά επίπεδα οξυγόνου δεν έχουν την ίδια δύσπνοια με άλλους και φτάνουν στην αναπνευστική ανεπάρκεια και χάνουν την μάχη”.

Στο σημείο αυτό να σημειωθεί πως ο καθηγητής λοιμωξιογιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκος Σύψας χαρακτήρισε “μυστήριο” τον θάνατο 35χρονου από τον κορονοϊό.

Στο προσκήνιο ο θάνατος του 42χρονου Γερμανού καθηγητή

Ένα ακόμη περιστατικό δημιουργεί προβληματισμό στους ειδικούς. Πρόκειται για ένα σχετικά παλιό γεγονός, από τις 25 Μαρτίου, και αφορά έναν 42χρονο καθηγητή επισκέπτη από την Γερμανία στο τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Ο νεαρός άνδρας είχε προσβληθεί από τον κορονοϊό και είχε εισαχθεί για νοσηλεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ). Ενώ έδειχνε να βρίσκεται σε καλή κατάσταση, λίγες ώρες αργότερα, εξέπνευσε.

Σύμφωνα με τον Σ. Τσιόδρα στον άνδρα “εμφανίστηκε θρόμβωση στα αγγεία του πνεύμονα”. Πρόκειται για μια επιπλοκή που έχει συσχετιστεί με τη λοίμωξη από τον ιό, αλλά δεν αφορά σε μεγάλο ποσοστό νοσηλευόμενων ασθενών.

thetoc

The post Δεν έπινε, δεν κάπνιζε και τον ξεπάστρεψε στα 35 του, μέσα σε λίγες μέρες ο κoρoνoio-BINTEO appeared first on Newsitamea.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα