Lockdown: Τι θα κλείσει μέχρι τα Φώτα, τι μπορεί να ανοίξει πριν τα Χριστούγεννα και τι θα έχει λουκέτο μέχρι το Πάσχα!

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η μάχη με τον κορωνοϊό στη χώρα μας και υπό αυτό το πρίσμα οι γιορτές θα είναι πολύ διαφορετικές και κλειστές.

Μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2021 θα είναι κλειστα: Σχολεία, καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας, η λειτουργία των δικαστηρίων, τα χιονοδρομικά κέντρα και οι αθλητικές δραστηριότητες.

Επίσης απαγορεύονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, ενώ τα μέτρα σχετικά με την συνάθροιση (επιτρέπεται μέχρι τρία άτομα), την τηλεργασία και την και νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας παραμένουν ως έχουν.

Ειδικά για εκκλησίες, κομμωτήρια και λιανεμπόριο θα γίνουν νέες

ανακοινώσεις στο τέλος της εβδομάδας.  Παράλληλα, για τις εκκλησίες θα υπάρξει επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο τις επόμενες ημέρες.

Από εκεί και πέρα όσοι επιστρέφουν θα πρέπει να έχουν αρνητικό μοριακό τεστ έως 72 ωρών και θα μπαίνουν σε προληπτική καραντίνα 10 ημερών εφόσον μπαίνουν στη χώρα από τις 7 Ιανουαρίου.

Ο κ. Μητσοτάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μείνουν κλειστά μέχρι το Πάσχα τα νυχτερινά μαγαζιά ενώ διευκρίνισε πως τα διαχωρίζει από τα εστιατόρια και ο λόγος είναι πως στα νυχτερινά μαγαζιά ο κόσμος έρχεται πιο κοντά για να επικοινωνήσει, φωνάζει άρα είναι και πιο εύκολη η διασπορά του κορωνοϊού.

Ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς τόνισε ότι δεν θα πρέπει σε κάθε σπίτι να είναι πάνω από δύο οικογένειες  και ο μέγιστες αριθμός των ατόμων δεν θα πρέπει να περνά τα 9 άτομα.

«Καταλαβαίνουμε την ανάγκη να δούμε αγαπημένα μας πρόσωπα αλλά όλοι πιστεύω ότι αντιλαμβάνονται ότι αυτό πρέπει να γίνει με ασφάλεια. Η αποφυγή μεγάλων συναθροίσεων είναι κλειδί για να αποφύγουμε ένα πισωγύρισμα. Αυτό που εμείς έχουμε ως αυστηρή σύσταση είναι η αποφυγή των συναθροίσεων, και να μπορέσουμε να περάσουμε τις γιορτές με την οικογένειά μας ή το πολύ με μια ακόμη οικογένεια, μέχρι 9 άτομα. Και πιστεύω ότι οι Έλληνες θα ανταποκριθούν με αίσθημα ευθύνης».

Στο ενδεχόμενο να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να κυκλοφορούν και μετά τις 9 το βράδυ την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Αυτό είναι κάτι που θα το δούμε τις επόμενες ημέρες.

Μιλάμε στην ουσία για τέσσερις ημέρες παραμονή Πρωτοχρονιάς και ανήμερα Πρωτοχρονιάς και παραμονή Χριστουγέννων και ανήμερα Χριστουγέννων. Θα το δούμε τις επόμενες ημέρες αν μπορεί να υπάρξει κάτι ευρύτερο από το συνηθισμένο ωράριο, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί όπως αντιλαμβάνονται όλοι και από την εξέλιξη για το θέμα του λιανεμπορίου».

.

The post Lockdown: Τι θα κλείσει μέχρι τα Φώτα, τι μπορεί να ανοίξει πριν τα Χριστούγεννα και τι θα έχει λουκέτο μέχρι το Πάσχα! appeared first on Newsitamea.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα