5 λόγοι για τους οποίους πρέπει να μην πετάς ποτέ τη φλούδα από το λεμόνι

Παρακάτω σου έχουμε 5 λόγους για τους οποίους η φλούδα από ένα λεμόνι είναι χρήσιμη και δεν πρέπει να την πετάς σε καμία περίπτωση.

Εάν χρησιμοποιείς απλώς τα λεμόνια για το χυμό τους, να ξέρεις πως χάνεις όλα τα υγιή οφέλη (που αναμφισβήτητα είναι και τα πιο αρωματικά και νόστιμα!) που συνοδεύουν τη φλούδα τους.

Σύμφωνα με τους ειδικούς τα έλαια που περιέχονται στη φλούδα του λεμονιού είναι αυτά που το κάνουν τόσο ωφέλιμο για εμάς. Αυτά τα θαυματουργά έλαια που περιέχει μπορεί να βοηθήσουν στην πέψη μας και θα μπορούσαν

να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Επιπλέον, ο D-limonene, ένας άχρωμος υγρός υδρογονάνθρακας που αποτελεί το κύριο συστατικό του ελαίου φλούδας του λεμονιού, έχει σημαντικές ιδιότητες όσον αφορά την καταπολέμηση του καρκίνου. Το Κέντρο Καρκίνου Memorial Sloan Kettering μάλιστα βρήκε αντικαρκινικά αποτελέσματα σε εργαστηριακές μελέτες που έκανε με βάση αυτό σε θαυματουργό έλαιο.

Εκτός από τα οφέλη για την υγεία μας, το έλαιο λεμονιού προσδίδει επίσης ένα φρέσκο ​​άρωμα λεμονιού και μια ιδιαίτερη (όχι ξινή) γεύση, που αγαπάμε πολύ.Έτσι, την επόμενη φορά που θα στύψεις ένα λεμόνι, φροντίστε να μην το πετάξεις! Μπορείς είτε να κόψεις τη φλούδα του σε λωρίδες, είτε να το τρίψεις στον τρίφτη σου. Εάν θα χρησιμοποιήσεις τη φλούδα του λεμονιού για μαγειρικούς σκοπούς, φρόντισε να ξεφλουδίσεις ή να τρίψεις μόνο το κίτρινο μέρος, καθώς το εσωτερικό λευκό στρώμα της φλούδας μπορεί να είναι πικρό. Εάν δεν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις τη φλούδα αμέσως, μπορείς να την βάλεις στην κατάψυξη και να την φυλάξεις για επόμενη φορά.

Παρακάτω σου έχουμε 5 λόγους για τους οποίους η φλούδα από ένα λεμόνι είναι χρήσιμη και δεν πρέπει να την πετάς σε καμία περίπτωση.

1.Μπορείς να την χρησιμοποιήσεις στο φαγητό

Δεδομένου ότι η φλούδα λεμονιού είναι αρκετά θρεπτική, 1 κουταλιά της σούπας περιέχει 9% συνιστώμενης καθημερινής βιταμίνης C, καθώς επίσης έχει και υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες,ασβέστιο, κάλιο και μαγνήσιο. Η φλούδα λεμονιού μπορεί να αρωματίσει τη ζάχαρη,το ελαιόλαδο ή το βούτυρο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή εκχυλίσματος λεμονιού και επίσης να καταψυχθεί σε παγάκια για να προσθέσει μια εσπεριδοειδή πινελιά στη λεμονάδα, το παγωμένο τσάι ή τα κοκτέιλ σου.


2. Χρησιμοποίησέ την για να καθαρίσεις επιφάνεις στο σπίτι σου

Το μούσκεμα των φλοιών λεμονιού σε λευκό ξύδι για δύο εβδομάδες καθιστά ένα φρέσκο ​​αρωματικό καθαριστικό για όλες τις χρήσεις ενώ μια χούφτα φλούδες λεμονιού σιγοβράζοντας στην κατσαρόλα μας με λίγο πάγο και αλάτι θα μας βοηθήσουν να καθαρίσουμε όλους τους παλιούς λεκέδες του καφέ. Εάν βάλεις μερικές φλούδες λεμονιού σε ένα μπολ με νερό και τις τοποθετήσεις στον φούρνο μικροκυμάτων για 5 λεπτά, μπορεί να βοηθήσει στον καθαρισμό του. Το ξερες;

3. Μπορεί να φρεσκάρει τον αέρα στο σπίτι σου

Αυτό που αγαπάμε στις φλούδες λεμονιού είναι ο τρόπος που μυρίζουν (το άρωμα τους έχει τη δύναμη να απομακρύνει δυσάρεστες οσμές). Τοποθέτησε φλούδες λεμονιών στον πάτο του σκουπιδοτενεκέ σου για να απορροφήσει τις άσχημες μυρωδιές. Μπορείς επίσης να κάψεις φλούδες λεμονιού στην ξύλινη σόμπα ή στο τζάκι σου για να κάνεις το σπίτι σου να μυρίζει υπέροχα (με προσοχή πάντα). Η χρήση αποξηραμένης φλούδας μπορεί να σε βοηθήσει να φτιάξεις υπέροχα ποτ πουρί.

4. Κρατά τα ζωύφια μακριά…

Ενώ η φλούδα λεμονιού είναι πολύ υγιής για τον άνθρωπο, έχει το αντίθετο αποτέλεσμα στα ζωύφια. Οι φλούδες λεμονιού, σε συνδυασμό με το χυμό λεμονιού, δημιουργούν ένα αποτελεσματικό απωθητικό ψύλλων ενώ αν βράσεις τις φλούδες λεμονιού σε νερό μπορεί ακόμη και να σε ανακουφίσουν από τον κνησμό και τον πόνο από τυχόν τσίμπημά τους.

5. Μπορείς να την χρησιμοποιήσεις για καλλυντικούς σκοπούς

To λευκό μέρος του φλοιού λεμονιού περιέχει αρκετό οξύ που αποτελεί το καλύτερο λευκαντικό για τα δόντια σου (αλλά μην το παρακάνεις). Οι ειδικοί επίσης συνιστούν τη χρήση φλοιών λεμονιού εμποτισμένοι με μηλόξιδο για να πιο λαμπερά μαλλιά. Επίσης υπάρχουν πολλές συνταγές για απολέπιση σώματος και προσώπου με την χρήση της φλούδας του λεμονιού.

ΠΗΓΗ: Onmed.gr  ,  Plus.Queen.gr

The post 5 λόγοι για τους οποίους πρέπει να μην πετάς ποτέ τη φλούδα από το λεμόνι appeared first on Newsitamea.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα