Ξεκινά μια δύσκολη εβδομάδα για τις ελληνικές τράπεζες

Από τις 22 Νοεμβρίου, ξεκινά η περίοδος της κρίσης για τις ελληνικές τράπεζες. Μέσα σε ένα οκταήμερο θα κριθεί η πορεία τους για τους επόμενους μήνες καθώς θα εκπονηθεί το σχέδιο της Τράπεζας της Ελλάδος για τα «κόκκινα» δάνεια. Παράλληλα, θα δημοσιευθούν τα αποτελέσματα όπου θα φαίνονται οι στόχοι που έχουν συμφωνηθεί με τον SSM για την επόμενη τριετία και οι οικονομικές καταστάσεις.

Σχεδόν 6 δισ. ευρώ έχουν χαθεί

από την κεφαλαιοποίηση των τραπεζών στο επτάμηνο Μαΐου - Νοεμβρίου ενώ μόνο την τελευταία εβδομάδα η πτώση για τις τέσσερις μετοχές έχει ξεπεράσει το 20%.

Έτσι, όλα είναι ενδεχόμενα για τις ελληνικές τράπεζες αφού εκπονηθεί ένα σχέδιο για την μείωση των κόκκινων δανείων και δημοσιοποιηθούν οι ισολογισμοί: Ακόμη και να αλλάξουν «χέρια» ή να δοθούν ποσοστά σε νέους επενδυτές στις τράπεζες,

Ειδικότερα, από τις 22 Νοεμβρίου οι τράπεζες θα ξεκινήσουν να δημοσιεύουν τα αποτελέσματά τους, όπου θα φανούν οι στόχοι τους οποίους συμφώνησε με τον επόπτη SSM για τα κόκκινα δάνεια. Την ίδια ημερομηνία στις 22 Νοεμβρίου, η Τράπεζα της Ελλάδος θα δημοσιοποιήσει το σχέδιο για την μείωση των κόκκινων δανείων, μια λύση η οποία έχει διχοτομήσει την αγορά των ξένων επενδυτών, καθώς η ελληνική αγορά φαίνεται προς τα έξω ότι διαθέτει δυο σχέδια για την λύση των κόκκινων δανείων.

Μπροστά σε αυτές τις προοπτικές αρκετοί ξένοι επενδυτές αποχωρούν από την Ελλάδα, εν όψει και του κλεισίματος της χρονιάς για τα διεθνή χρηματιστήρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα