Βρέθηκε το πτώμα του Κασόγκι σε πηγάδι στο σπίτι του γενικού προξένου της Σαουδικής Αραβίας

Το πτώμα του δολοφονημένου δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι βρέθηκε σε ένα πηγάδι στην κατοικία του γενικού προξένου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, φέρεται να δήλωσε ο ηγέτης του Πατριωτικού Κόμματος (VATAN) Ντογού Περιντσέκ στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

«Αξιόπιστες πηγές από την υπηρεσία ασφαλείας της Κωνσταντινούπολης μου είπαν πως το πτώμα του Κασόγκι βρέθηκε σε ένα πηγάδι που βρίσκεται στον κήπο της κατοικίας του Σαουδάραβα γενικού προξένου», δήλωσε ο Περιντσέκ, σύμφωνα

πάντα με το Sputnik.

Θυμίζουμε ότι εντός της ημέρας αναμένεται ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του έξω από το κοινοβούλιο, να δώσει στη δημοσιότηταστοιχεία για την υπόθεση Κασόγκι.

Η Τουρκία θα φτάσει μέχρι τέλους για να ρίξει φως στη «στυγερή δολοφονία» του Σαουδάραβα δημοσιογράφου, διεμήνυσε χθες ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, προσθέτοντας ότι οι Σαουδάραβες έχουν ευθύνη να αποκαλύψουν την αλήθεια για τον φόνο.

Η υπόθεση Κασόγκι, πρόσθεσε ο Καλίν, δεν είναι ένα διμερές ζήτημα μεταξύ Άγκυρας και Ριάντ καθώς «η Σαουδική Αραβία είναι μια σημαντική χώρα για εμάς. Είναι μια αδελφή και φίλη χώρα. Έχουμε πολλές εταιρικές σχέσεις και φυσικά δεν θα θέλαμε να πληγούν».

Οι αρχές ερευνούν την εξαφάνιση του Τζαμάλ Κασόγκι από τις 2 Οκτωβρίου, όταν εισήλθε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Έπειτα από εβδομάδες άρνησης η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε το Σαββατοκύριακο ότι ο δημοσιογράφος σκοτώθηκε στο προξενείο της.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βρέθηκε, Κασόγκι, Σαουδικής Αραβίας,vrethike, kasogki, saoudikis aravias