Το ΕΜΠ θα δίνει πτυχία με τη σφραγίδα του Columbia University

Μία πρωτοποριακή και ταυτόχρονα ουσιαστική κίνηση του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου φέρνει πραγματική επανάσταση στην Παιδεία. Για πρώτη φορά στη χώρα μας θα απονέμεται πτυχίο από δημόσιο ΑΕΙ σε συνεργασία με το φημισμένο πανεπιστήμιο Columbia με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Το πτυχίο των φοιτητών θα είναι κοινό, θα έχει τη σφραγίδα και των δύο ιδρυμάτων, ενώ οι σπουδές των Ελλήνων φοιτητών που θα πάνε συνεχίζουν

τις σπουδές τους στις ΗΠΑ θα είναι επί της ουσίας δωρεάν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Τα Νέα πρόκειται για μια συμφωνία στην οποία κατάληξε ο πρύτανης του ΕΜΠ Γιάννης Γκόλιας με τις αρχές του αμερικανικού ιδρύματος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το πρόγραμμα θα ξεκινήσει σε 12 μήνες και θα αφορά σε φοιτητές που έχουν διακριθεί για τις επιδόσεις τους. Το ΕΜΠ έχει εξασφαλίσει μειωμένο κόστος σπουδών για τους Έλληνες φοιτητές στις ΗΠΑ. Συγχρόνως αυτό το κόστος δεν θα επιβαρύνει τους φοιτητές αφού θα καλύπτεται είτε από δωρεές του ιδρύματος είτε με υποτροφίες.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες για την παροχή από ΕΜΠ και Κολούμπια κοινού MA με δυνατότητα στους φοιτητές του ενός πανεπιστημίου να παρακολουθήσουν τα μαθήματα του πέμπτου έτους για το νέο δίπλωμα σε μια σειρά ειδικότητες Μηχανικού στο άλλο πανεπιστήμιο.

Παράλληλα θα προωθηθούν διαδικασίες για την παροχή νέου πτυχίου με τη δυνατότητα οι φοιτητές κάθε πανεπιστημίου να μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα του δεύτερου έτους για επιλεγμένα υπάρχοντα προγράμματα μεταπτυχιακών ή διδακτορικών σπουδών στο άλλο πανεπιστήμιο.

Keywords
Αναζητήσεις
πτυχιο ελληνικο ταυτοχρονα με το πανεπιστημιο coloumbia, columbia εμπ
Τυχαία Θέματα