Κατατίθεται στη Βουλή ο προϋπολογισμός

11:27 21/11/2018 - Πηγή: Aixmi

Στη Βουλή κατατίθεται σήμερα ο προϋπολογισμός, όπου προβλέπεται η υπέρβαση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα το 2019, καθώς και η μη περικοπή των συντάξεων.

Ο προϋπολογισμός του 2019 θα προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα 3,6% ΑΕΠ,

έναντι στόχου 3,5%, καθώς και ρυθμό ανάπτυξης 2,5% απο 2% φέτος, ενώ για το 2018 εκτιμάται ότι θα υπάρξει σημαντική υπέρβαση του πρωτογενούς πλεονάσματος απο τον στόχο του 3,5% του ΑΕΠ, όπως προκύπτει από την ιδιαίτερα θετική πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών απο την αρχή του έτους.

Ο νέος προϋπολογισμός θα προβλέπει τη μη περικοπή των συντάξεων, καθώς και το πακέτο των θετικών αντιμέτρων που έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός. Οι θετικές παρεμβάσεις, οι οποίες θα δρομολογηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα είναι οι ακόλουθες:

– το πρόγραμμα επιδότησης στέγης με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια

– οι μειώσεις των ασφαλιστικών εισφορών ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών κατά 1/3 και εφαρμογή της ελάχιστης εισοδηματικής βάσης για την επικουρική ασφάλιση και την εφάπαξ παροχή

– η επιδότηση στις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης των νέων εργαζομένων

– μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 10% μεσοσταθμικά και κατά 30% για τους μικροιδιοκτήτες

– μείωση του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων σταδιακά, από 29% σε 25% σε ορίζοντα τετραετίας (μία μονάδα ανά έτος).

– μείωση του φορολογικού συντελεστή επί των διανεμόμενων μερισμάτων κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες.

– το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι». Μετατρέπεται το τρέχον εργασιακό καθεστώς 3.000 εργαζομένων ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου

– η ενίσχυση των σχολικών μονάδων Ειδικής Αγωγής, με μονιμοποίηση 4.500 εκπαιδευτικών.

Πηγή: ΑΠΕ

The post Κατατίθεται στη Βουλή ο προϋπολογισμός appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα