Το ΔΝΤ ετοιμάζεται να χαλάσει τη… φιέστα της καθαρής εξόδου

Τη Δευτέρα, λίγες μόλις ώρες μετά την τελική έγκριση της δόσης από το Eurogroup, και ενώ ετοιμαζόμαστε για τα προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης, την ελάφρυνση χρέους και την νέα εποπτεία, το ΔΝΤ «αγριεύει» και απειλεί να χαλάσει τη… φιέστα της 21ης Ιουνίου και την «καθαρή έξοδο» της χώρας από τα Μνημόνια τον Αύγουστο.

Μετά από τρία συνεχόμενα Eurogroup, οι υπουργοί

Οικονομικών της Ευρωζώνης ενέκριναν εχθές την εκταμίευση της υποδόσης των 5,7 δισ. Ευρώ. Ωστόσο, ο χρόνος τελειώνει και ο Επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί υπενθύμισε δημοσίως τα στενά περιθώρια για συνολική συμφωνία στο ελληνικό ζήτημα, λέγοντας: «Απομένουν 100 ημέρες έως το Eurogroup της 21ης Ιουνίου».

Την ίδια ώρα, πληροφορίες από τις Βρυξέλλες ανέφεραν ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο φέρεται αποφασισμένο να αξιώσει να επιβληθεί ένα χρόνο νωρίτερα η μείωση στο αφορολόγητο (από 1.1.2019 αντί το 2020) ενώ απορρίπτει και κάθε σκέψη για να εφαρμοστούν τα αντίμετρα που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση.

Με τον τρόπο αυτό μάλλον επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες με βάση τις οποίες το ΔΝΤ ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει την συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα, απαιτώντας όμως επιπλέον σκληρά μέτρα, αλλά και αποτρέποντας τα «αντίμετρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα