«Τέλος εποχής» για τη Ferrari, αποχωρεί ο Räikkönen

Γράφει ο Φίλιππος Ντάσκας*

Με μία λιτή ανακοίνωση στο Instagram, ο Kimi Räikkönen επιβεβαίωσε τις φήμες του τελευταίου διαστήματος που τον ήθελαν να αγωνίζεται φέτος για τελευταία σεζόν στα κόκκινα!

Ο «Iceman» επιστρέφει στην ομάδα από την οποία ξεκίνησε το 2001, τη Sauber, με συμφωνία δύο ετών, ανοίγοντας το δρόμο στους tifosi να φέρουν τον πολλά υποσχόμενο 20χρονο Μονεγάσκο Charles

Leclerc, που έκανε φέτος το ντεμπούτο του στη Formula 1 με την ομάδα της Alfa Romeo Sauber.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αρχηγού της ομάδας, Frederick Vasseur, «η έλευση του Kimi Räikkönen ως πιλότου στην ομάδα μας αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό πυλώνα του πρότζεκτ μας και μας φέρνει πιο κοντά στο στόχο μας για το προσεχές μέλλον. Το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του Kimi και η τεράστια εμπειρία του στη Formula 1 θα συνεισφέρουν τόσο στην ανάπτυξη του μονοθεσίου μας, αλλά θα επιταχύνουν και την ανάπτυξη της ομάδας μας γενικότερα».

Ο 38χρονος Räikkönen ξεκίνησε την καριέρα του στο άθλημα στη Sauber (τότε Sauber-Petronas) το 2001, προτού κάνει το άλμα στη McLaren, όπου και παρέμεινε για τέσσερα χρόνια, ως το 2006, προτού βρεθεί για πρώτη φορά στη Ferrari από το 2007 ως το 2009 δίπλα στον Felipe Massa.

Το 2009 ο Φινλανδός αποχώρησε από τη Formula 1, με τον Alonso να παίρνει τη θέση του στη Ferrari, επανερχόμενος το 2012 με την ομάδα της Lotus και, το 2014, στην ομάδα της Ferrari εκ νέου, όπου και παραμένει έως σήμερα, την πρώτη χρονιά δίπλα στον Alonso και, τις επόμενες, δίπλα στον Sebastian Vettel.

*www.ntokoumenta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα