Τελειώνει ο νόμος Κατσέλη – Νέο μοντέλο αναζητά η κυβέρνηση

Την απόφαση της κυβέρνησης να μην παραταθεί ο νόμος Κατσέλη μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2018 ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος Γιάννης Δραγασάκης που ανέφερε ότι αναζητείται ένα νέο μοντέλο προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να υπάρχει σε ισχύ το πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας, σημειώνοντας ωστόσο ότι «ο νόμος Κατσέλη είναι προϊόν της κρίσης».

Σύμφωνα με τον κ. Δραγασάκη, κάποιες από τις αναγκαίες τροποποιήσεις στο νόμο, έγιναν το περασμένο καλοκαίρι, όπως η υποχρεωτική άρση του τραπεζικού απορρήτου, που ξεκίνησε να εφαρμόζεται από τις 15 Σεπτεμβρίου.

«Τον Δεκέμβριο θα εξετάσουμε την πορεία του νόμου με βάση τα νέα δεδομένα και θα κινηθούμε ανάλογα», πρόσθεσε. Ο υπουργός Οικονομίας υπογράμμισε πως αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα μεγάλο απόθεμα υποθέσεων που έχουν υπαχθεί στον νόμο οι οποίες δεν έχουν εκδικαστεί και τόνισε ότι υπάρχει αμοιβαίο συμφέρον να βρεθεί λύση αποσυμφόρησης, ενώ κάλεσε τις τράπεζες να αναλάβουν πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση αυτή.

Όσο για το τι θα μπορούσε να περιλαμβάνει το νέο πλαίσιο προστασίας, ο κ. Δραγασάκης ενδεικτικά ανέφερε ότι θα υπάρχουν προληπτικές δράσεις κατά της υπερχρέωσης, όπως η σύσταση της Αρχής Πιστοληπτικής Ικανότητας ιδιωτών και επιχειρήσεων, αλλά και ενεργητικές πολιτικές, όπως η ενεργοποίηση της στεγαστικής πολιτικής καθώς και της επιδότησης στεγαστικών δανείων.

Keywords
Τυχαία Θέματα