Τα πρώτα «made in China» αυτοκίνητα παραδίδει σήμερα η Tesla

Η Tesla ξεκίνησε να παραδίδει τα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα Model 3 που κατασκευάστηκαν στο εργοστάσιό της στην Σανγκάη, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η παραγωγή ολοκληρώθηκε μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο από όταν ξεκίνησε στην μονάδα των 2 δισ. δολαρίων, με την εταιρεία να αναγγέλλει ότι θα επιταχύνει τις πωλήσεις από τον επόμενο μήνα.

Tesla will deliver the first

China-made Model 3 at Gigafactory 3 plant in Shanghai TODAY. The 15 customers who are slated to get their Model 3s first are Tesla employees. pic.twitter.com/bOTeR8wjUL

Tesla China (@teslacn) December 30, 2019

Τα ηλεκτρικά οχήματα Model 3 προσφέρονται στη τιμή των 355.800 γουάν ($ 50.000) προ επιδοτήσεων.

Το εργοστάσιο της Σαγκάης, το οποίο λειτούργησε μόλις σε 357 ημέρες, αποτελεί μέρος των σχεδίων της Tesla για την ενίσχυση της παρουσίας της στην μεγαλύτερη διεθνή αγορά αυτοκινήτων και την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Η αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία εισήγαγε προηγουμένως όλα τα αυτοκίνητα που πουλούσε στην Κίνα, είχε ανακοινώσει ότι ήθελε να ξεκινήσει τις παραδόσεις από το εργοστάσιο της Σαγκάης πριν από το σεληνιακό νέο έτος που ξεκίνησε στις 25 Ιανουαρίου.

"Από τώρα και στο εξής, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα Model 3 που κατασκευάστηκαν στην Κίνα,  θα αρχίσουν να κυκλοφορούν στους δρόμους της χώρας", δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Tesla, Tao Lin, στην τελετή παράδοσης στην οποία συμμετείχαν εργαζόμενοι και κυβερνητικοί αξιωματούχοι της Σαγκάης.

Ο Γενικός Διευθυντής της Κίνας για την αυτοκινητοβιομηχανία της Silicon Valley, Wang Hao, δήλωσε ότι ο Tesla σχεδιάζει να αυξήσει τις παραδόσεις του Model 3 τον Ιανουάριο.

Η κινεζική κυβέρνηση έχει υποστηρίξει το εργοστάσιο, αντικατοπτρίζοντας την ευρύτερη στροφή του Πεκίνου στο άνοιγμα της αγοράς αυτοκινήτων.

Η Tesla υιοθέτησε μια διαφορετική προσέγγιση στην κινεζική αγορά, την μεγαλύτερη στον κόσμο για τα ηλεκτρικά οχήματα, με 1,3 εκατομμύρια νέα ενεργειακά οχήματα που πωλήθηκαν πέρυσι.

Η εταιρεία και ο φημισμένος δισεκατομμυριούχος CEO, Έλον Μασκ, περιφρονούν το μάρκετινγκ, αλλά στην Κίνα η Tesla έχει διεξάγει αγωνιστικές εκδηλώσεις.

Επιπλέον, η εταιρεία κτίζει κέντρα εξυπηρέτησης και σταθμούς φόρτισης σε όλη την Κίνα για να εξασφαλίσει στους πελάτες της τυποποιημένες υπηρεσίες μετά την πώληση, ανέφεραν ανώτερα στελέχη της Tesla.

Συγκεκριμένα, η Tesla θα διπλασιάσει τον αριθμό των κέντρων εξυπηρέτησης και των σταθμών ταχείας φόρτισης στην Κίνα το επόμενο έτος και σχεδιάζει να υπερδιπλασιάσει το εργατικό δυναμικό σε 1.500 υπαλλήλους από περίπου 600 που είναι σήμερα, πρόσθεσαν τα στελέχη.

Ο Wang δήλωσε επίσης στους δημοσιογράφους ότι το εργοστάσιο είχε επιτύχει στόχο παραγωγής 1.000 μονάδων την εβδομάδα ή περίπου 280 αυτοκίνητων την ημέρα και ότι οι πωλήσεις στην Κίνα ήταν μέχρι στιγμής "πολύ καλές".

Keywords
Τυχαία Θέματα